Programul ”Prima casă” continuă și în 2019, dar cu câteva modificări

programul_prima_casa_2019.jpg

chei pentru casa noua
Programul ”Prima casă” continuă și în 2019
foto: arhiva Click!
Citeste tot despre: 

Vești bune pentru cei își doresc să își cumpere o casă, dar nu au toți banii. Ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat că sunt 2 miliarde de lei pentru Programul ”Prima casă 2019”, dar se vor face modificări.

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a anunţat că programul ”Prima casă” va continua în acest an, cu un plafon de 2 miliarde lei, scrie antena3.ro.

Ce modificări va suferi programul ”Prima casă”

”Ca plafon (pentru ”Prima casă”,n .r.), am prins cam 2 miliarde de lei, în acest an. Deci, va continua, numai am spus că, în discuţia pe care am avut-o la Banca centrală, pentru a-l face mai social. Până la final de februarie, vom avea forma propusă a fi modificată, dar nu se schimbă aspecte esenţiale. Finanţarea există - a fost bugetat. Programul continuă”, a declarat Eugen Teodorovici, la Antena 3.

Ministrul de finanţelor a mai spus că modificările vor fi făcute până la finalul lunii februarie printr-o Hotărâre de Guvern. ”Probabil, (modificările) vor fi la suprafaţa casei și persoanele cu venituri mai mici. Este un program social, până la urmă. Nu-ţi iei casă de 500 de metri, prima casă. Îţi iei o casă pentru familie, atât cât poţi”, a explicat Teodorovici.

Ce este programul ”Prima casă”

Programul “Prima Casă” a fost introdus în 2009, când piaţa imobiliară era blocată din cauza crizei financiare. Garanţiile se acordă numai în lei, de către finanţatorii care au optat pentru a prelua 50% din riscurile asumate de stat. În fiecare an, circa 30.000 de case au fost cumpărate cu garanții de la stat.

 

Citește și:

Ai ratat "Prima Casă"? Uite ce variante mai ai!

Peste 9.000 de români s-au mutat anul acesta cu "Prima Casă"

Loading...

Citește și

  • Guvernul a aprobat acordarea unui plafon de garanţii pentru Prima Casă în valoare de 2,5 miliarde de lei, sumă care ar trebui să fie suficientă pentru circa 30.000 de credite. Pentru că dobânda este fixată prin lege, la acest capitol diferenţele între bănci nu sunt foarte mari. Revista “Capital” îţi arată care sunt parametrii esenţiali prin care ofertele băncilor se diferenţiază.

  • angajate CEC Bank delapidare, au furat banii clientilor

    Dacă te numeri printre cei care vor să-şi cumpere un credit prin programul “Prima Casă”, însă au dosarul blocat la bancă, din lipsă de fonduri, ai patru variante ca să ieşi din impas: aştepţi ca Guvernul să suplimenteze fondurile, depui dosarul la mai multe bănci care au fonduri de garanţii, optezi pentru rate la dezvoltator sau contractezi un credit ipotecar clasic.