Prognoza meteo: Se întoarce iarna! Un val de aer polar loveşte în România

Ultima actualizare:

    Meteorologii anunţă vreme receFoto: click.ro
Meteorologii anunţă vreme receFoto: click.ro

Se întoarce iarna! Un nou val de aer polar loveşte România. Meteorologii anunţă vreme rece în majoritatea regiunilor, începând de luni, 30 martie. Maximele nu vor mai depăşi 10 grade în sud-estul ţării, iar ploile, lapoviţa şi ninsorile se vor semnala în mai multe zone ale ţării.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), duminică, 29 martie, în ţară, vremea se va menţine uşor mai caldă decât în mod obişnuit pentru sfârşitul lunii martie, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 19 grade, iar cele minime între 0 şi 10 grade, uşor mai scăzute în depresiuni. Însă, luni 30 martie, un val de aer rece şi umed va afecta aproape toată ţara.

Dinspre vestul continentului, luni 30 martie, va intra în ţara noastră un val de aer polar care se va extinde şi în centru şi nord. În restul teritoriului, temperaturile, comparabile cu cele din ziua anterioară, vor continua să fie mai ridicate decât cele normale pentru această dată.

Meteorologii spun că înnorările se vor accentua treptat şi temporar vor fi precipitaţii, local în regiunile din jumătatea nordică a ţării şi la munte, apoi şi în restul zonelor. Va ploua, iar noaptea cu precădere în Maramureş, Transilvania şi în nordul Moldovei, dar ploile se vor transforma în lapoviţă apoi în ninsoare. La munte, ziua precipitaţiile vor fi mixte, apoi va ninge. Vântul va sufla cu intensificări temporare ziua în vest şi nord-est, iar noaptea în sud-est.

Dacă luni, 30 martie, se vor înregistra temperturi de până la 19 grade, marţi, 30 martie, vor coborî brusc, la 8 grade în vest şi în nord.

Temperaturile vor coborî brusc

  • În sud, inclusiv în Capitală, temperaturile vor coborî de la 19 grade luni, la 6 grade miercuri, 1 aprilie, când vor fi şi precipitaţii mixte.
  • La munte, în Maramureş şi în nordul Moldovei va ninge, în Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Banat, Crişana şi local în Oltenia vor fi ploi şi trecător lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări temporare ziua în sud-est.
  • Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 11 grade, iar cele minime între -4 şi 5 grade, mai coborâte în depresiuni.
  • De joi, 2 aprilie, vom vedea din nou soarele, iar temperaturile vor urca din nou.

Citeşte şi:

Prognoza meteo. De când nu a mai nins pe 23 martie în România?

Cum se numesc vânturile care suflă în România. Legenda Crivățului

image
image
image
image
image
image
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net