Prognoza meteo pentru luna septembrie 2020. Cum va fi vremea în prima lună de toamnă

Ultima actualizare:

    Anul acesta, toamna va fi una târzie, cu temperaturi ridicate și vreme frumoasă
Anul acesta, toamna va fi una târzie, cu temperaturi ridicate și vreme frumoasă

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru luna septembrie 2020, iar veștile sunt bune: în prima lună de toamnă vremea va fi frumoasă și mai caldă decât este normal pentru această perioadă.

Vremea în ultima săptămână de vară

Între 24 și 31 august, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sud-estice, iar în restul teritoriului temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi excedentar în nord-estul țării și local în centru, iar în rest va fi în general deficitar. Excepție va face sudvestul țării unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă”, potrivit unui comunicat ANM.

Săptămâna 31 august - 7 septembrie: Temperaturi mai coborâte în vestul țării

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în jumătatea estică a țării, dar mai ales în sud-est, dar și ușor mai coborâte în regiunile vestice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nordice. Excepție va face sud-estul teritoriului, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă. 

Săptămâna 7-14 septembrie: Va fi cald și secetă în aproape toată țara

Între 7 și 14 septembrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-estice. În acest interval, cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 14-21 septembrie: Va ploua mai mult în centru, în vest și la munte

În săptămâna 14-21 septembrie, valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei perioade, în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sud-estice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru aceast interval. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil ușor excedentar în regiunile centrale, vestice și la munte, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net