Prognoza meteo pentru luna mai. ANM anunță o vreme a extremelor

branduse.jpg

Brândușe
Luna mai se caracterizează prin temperaturi la extreme

Prognoza meteo pentru luna mai anunță o lună călduroasă, dar şi foarte instabilă. Astfel, zilele însorite şi calde, uneori chiar caniculare, vor alterna cu zilele reci şi ploioase, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Prognoza meteo pentru luna mai: vreme capricioasă 

Meteorologii anunță pentru această lună o vreme instabilă, capricioasă, fie cu temperaturi ridicate ca-n miez de vară, fie cu temperaturi scăzute, așa cum nu s-au mai înregistrat de mulți ani în România. Vom avea parte de extreme. 

Vremea în săptămâna 3 - 10 mai

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în jumătatea nordică a țării, dar mai ales în extremitatea de nord, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Precipitațiile vor fi puține în toate regiunile, dar mai ales în cele montane.

Vremea în săptămâna 10 - 17 mai

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Vremea în săptămâna 17 - 24 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai coborâte, local, în regiunile nordice și estice. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va avea o tendință ușor deficitară, în cea mai mare parte a țării.

Vremea în săptămâna 24 - 31 mai

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea vestică a acesteia.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1