Prognoza meteo, 13 octombrie. Cod galben de ploi. Cod portocaliu de vânt. Vreme instabilă, lapoviță și ninsoare la munte

Ultima actualizare:

    În Munții Apuseni meteorologii anunță, începând cu această noapte, lapoviță și ninsoare
În Munții Apuseni meteorologii anunță, începând cu această noapte, lapoviță și ninsoare

Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru 13 octombrie, iar veștile nu sunt bune: vom avea parte de ploi însemnate cantitativ și vânt puternic în aproape toată țara. ANM a emis o avertizare meteorologică cod galben și portocaliu de vreme severă. La munte începe să ningă.

Azi, de la ora 10.00 și până diseară, la ora 21.00, se află în vigoare un cod galben de vreme instabilă, cu intensificări ale vântului și ploi însemnate cantitativ. Astfel, În intervalul menționat, vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 90...100 km/h, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali. Temporar vor fi intensificări și în restul țării, cu viteze în general între 55...65 km/h, iar local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova de peste 70…85 km/h. În cea mai mare parte a țării temporar va ploua. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în regiunile sudice, estice și centrale vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp. Vremea se va răci accentuat în vest, sud-vest și local în centru, unde va deveni deosebit de rece pentru această dată, iar în zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte.

Prognoza meteo, 13 octombrie. Cod portocaliu de vânt la munte

Tot azi, de la ora 12.00 și până la ora 21.00 se află în vigoare un cod portocaliu de vânt, iar zonele afectate sunt zonele înalte ale Carpaților Meridionali și Orientali. În intervalul menționat, în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va sufla tare, cu viteze la rafală de peste 120...130 km/h.

Cum va fi vremea mâine. Va ninge în Apuseni

Prognoza meteo pentru 13 octombrie nu ne aduce vești bune și iată că nici ziua de mâine nu se arată prea frumoasă. Dimpotrivă. Și miercuri vom avea parte de vreme urâtă, instabilă, cu ploi, vânt puternic și temperaturi mai scăzute, dar care se încadrează, totuși, în normalul acestei perioade. Pentru 14 octombrie ANM a emis un cod galben de intensificări ale vântului tot în zona montană. Din această seară, de la ora 21.00 și până mâine seară, la ora 18.00, în zona Munților Apuseni și în Carpații Orientali vântul va sufla tare, cu viteze ce vor depăși 90...100 km/h. În Maramureș, cea mai mare parte a Crișanei și în nord-vestul Transilvaniei, temporar vor fi intensificări, cu rafale în general de 55...65 km.

În cursul nopții de marți spre miercuri și pe parcursul zilei de miercuri, pe crestele Munților Apuseni și ale Carpaților Orientali se vor mai semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net