Prognoza meteo, 1 septembrie 2020. E cod galben de caniculă în 24 de județe

Ultima actualizare:

    Prima zi de toamnă aduce temperaturi caniculare și furtuni violenteSursa Foto: ANM
Prima zi de toamnă aduce temperaturi caniculare și furtuni violenteSursa Foto: ANM

Prognoza meteo pentru 1 septembrie 2020 nu vine cu vești foarte bune. În 24 de județe meteorologii au emis cod galben de caniculă, iar la noapte se anunță vijelii, ploi torențiale și descărcări electrice în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în zona de munte.

Astfel, în regiunile sudice și estice disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 33…36 de grade și izolat 37...38 de grade în Lunca Dunării.

Se anunță 37 de grade în București

Vremea va fi caniculară în București în cursul zilei de marţi, la orele amiezii, când disconfortul termic va fi accentuat, potrivit unei prognoze speciale emise de Administraţia Naţională de Meteorologie. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperatura maximă va fi de 35-37 de grade, anunță meteorologii. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatură minimă va fi de 16-19 grade, posibil ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

Cod galben de ploi la noapte

Meteorologii au emis Cod galben de ploi torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină, valabil până în noaptea de marţi spre miercuri, în Banat, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi local la munte.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată este în vigoare de marţi de la ora 10.00 până în noaptea de marţi spre miercuri, la ora 3.00.

În intervalul menţionat, la început în Banat, Crişana, apoi în Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi local la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40...50 l/mp. Spre seară şi noaptea, manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala, local, şi în regiunile sud-vestice.

Cum va fi vremea miercuri și joi

Pe parcursul zilelor de miercuri și joi (02 și 03 septembrie), în regiunile sud-estice disconfortul termic se va menține accentuat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 32…35 de grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net