Profesorii ar putea primi 2.000 de lei, ca stimulent de risc, pe perioada stării de alertă. Propunerea, votată în Senat

404739.jpg

intoarcerea la scoala
Profesorii ar putea primi un stimulent de risc în perioada stării de urgență și de aleră
Sursă foto: Gettyimages

Senatul a adoptat luni, în calitate de prim for sesizat, iniţiativa legislativă a PSD care prevede acordarea lunară a unor stimulente de risc pentru cadrele didactice, în valoare de 2.000 lei, pe perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă.

Propunere legislativă pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învăţământ pe întreaga durată a stării de alertă şi urgenţă, ca urmare a riscului răspândirii coronavirusului COVID-19 a fost iniţiată de parlamentarii PSD Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Robert Cazanciuc, Cosmin Radu Preda şi Alfred Simonis.

download.jpg

elevi in banca
Foto: Shutterstock

Propunerea a înregistrat 85 voturi „pentru” adoptare, 25 „împotrivă” şi 13 abţineri. Proiectul de lege este înregistrat în procedură de urgenţă în Parlament şi urmează să primească votul decizional într-un plen al Camerei Deputaţilor.

„Cadrele didactice, precum şi personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, din învăţămantul particular acreditat şi din unităţile de învăţământ preuniversitar inflinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior, vor primi un stimulent de risc în cuantum de 2.000 de lei lunar, respectiv de 1.500 de lei lunar acordat pe toată durata stării de alertă şi a stării de urgenţă, pentru implicarea şi expunerea în faţa riscului răspândirii coronavirusului COVID-19”, conform proiectului de lege.

1-3col-costin_copy.jpg

costin
Sursă foto: Arhivă personală

Pe de altă parte, premierul Ludovic Orban a afirmat luni, că bugetul nu-şi mai poate permite nicio creştere a cheltuielilor în momentul de faţă şi a făcut apel la toate forţele politice să nu sprijine în Parlament rapotul adoptat de comisiile de buget-finanţe, deoarece acest lucru va avea consecinţe nefaste asupra economiei, informează News.ro. 

ludovic-orban.jpg

ludovic orban
Ludovic Orban trage un semnal de alarmă privind bugetul de care dispune Executivul
Sursă foto: Arhivă Click!

„Bugetul nu-şi mai poate permite nicio creştere a cheltuielilor în momentul de faţă. În urma zilei negre de la Parlament în care PSD-iştii din Comisia de finanţe au adoptat nişte modificări la ordonanţa de rectificare la ora actuală România se află într-un  pericol extrem de mare. Fac apel către toate forţele politice să nu sprijine în Parlament rapotul adoptat de Comisia de buget-finanţe pentru că asta va atrage consecinţe nefaste pentru economia românească, inclusiv pentru capacitatea României de a atrage investiţii, fonduri europene, de a fi considerat un partener solid. Ori cred că e de ajuns şi trebuie pus punct acestui mod de a face politică”, a explicat şeful Executivului. 

Loading...

Citește și

  • Cei mai mulţi părinţi se tem că începutul şcolii ar putea însemna şi începutul problemelor de sănătate pentru copii. Mai mult, cei mici vor transmite imediat virusul persoanelor adulte şi vulnerabile din familie. Medicul de familie pediatru Viorel Dumitrescu explică pentru adevarul.ro care sunt riscurile odată cu întoarcerea elevilor în clase.

  • Puţine sunt şcolile pregătite să-şi primească copiii în siguranţă. Încă discutăm despre cine asigură măştile de protecţie pentru copii şi elevi, cine dă banii de dezinfectant şi cine, până la urmă, va cumpăra tablete pentru şcoala online, asta pentru că, deşi nimeni nu recunoaşte, este situaţia la care se va ajunge foarte curând de la deschiderea şcolilor.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1