Produse infectate cu Listeria. Icre și humus retrase din Carrefour

Ultima actualizare:

    Carrefour a retras miercuri (11 octombrie) de pe rafturi mai multe salate de icre și humus, după ce s-a constatat că aceste produse sunt infectate cu bacteria ListeriaFOTO: Click!
Carrefour a retras miercuri (11 octombrie) de pe rafturi mai multe salate de icre și humus, după ce s-a constatat că aceste produse sunt infectate cu bacteria ListeriaFOTO: Click!

Carrefour a retras miercuri (11 octombrie) de pe rafturi mai multe salate de icre și humus, după ce s-a constatat că aceste produse sunt infectate cu bacteria Listeria monocytogenes.

Listeria, din nou pe faturile magazinelor. Carrefour a retras miercuri (11 octombrie) de pe rafturi mai multe salate de icre și humus, după ce s-a constatat că aceste produse sunt ifectate cu bacteria Listeria monocytogenes.

Se recomandă persoanelor care dețin produse infectate să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Persoanele care au consumat produsele menționate mai sus și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum. Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum și cele în vârstă trebuie să acorde o atenție deosebită acestor simptome. Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potențial gravă, cu un timp de incubație de până la opt săptămâni.

Ce produse a retras Carrefour

Societatea CARREFOUR ROMÂNIA S.A., procedează la retragerea de la comercializare a produselor de mai jos, urmare evidențierii prezenței Listeria monocytogenes:

SALATĂ CU ICRE DE CRAP ȘI CEAPĂ 140G, brand CARREFOUR - Lot 2408 / DLC 13.10.2018 - Cod EAN: 6420169005328

SALATĂ CU ICRE DE CRAP ȘI CEAPĂ 70G, brand CARREFOUR - Lot 2408 / DLC 13.10.2018 - Cod EAN: 6420169005304

SALATĂ CU ICRE DE CRAP ȘI CEAPĂ 300G, brand CARREFOUR - Lot 2408 / DLC 13.10.2018 - Cod EAN: 6420169005298

Ce este Listeria

Listerioza este o infecție severă, provocată de consumul alimentelor contaminate cu bacteria Listeria monocytogenes. Deși oricine se poate infecta, în cazul anumitor persoane riscul este mai mare. Listerioza poate reprezenta un pericol mare pentru femeile însărcinate și pentru făt, provocând, în numeroase cazuri, nașterea prematură, avortul sau nașterea unui copil mort.

Persoanele cu un sistem imunitar slăbit au, de asemenea, un risc crescut de a face o formă severă a bolii. Printre aceste cazuri se numără persoanele care sufera de cancer sau SIDA, dar și bătrânii.

Cum se transmite este bacteria Listeria

Bacteria listeria se transmite de obicei la oameni prin produse alimentare contaminate, lapte insuficient pasteurizat sau brânză (însă cel mai adesea germenele se găsește în carnea gătită insuficient și în produsele lactate). În unele cazuri germenul a fost transmis prin contact direct cu alte persoane infectate sau animale.

Care sunt simptomele bolii listerioza

Unele persoane fac o formă a bolii asemănătoare gripei, prezentând simptome precum febră, dureri musculare, greață și vomă și dureri gastrice. Totuși, dacă bacteria reușește să pătrundă la nivelul sistemului nervos, simptomatologia poate fi mult mai severă. În acest caz, printre simptome se numără cefaleea și rigiditatea cervicală, convulsii, pierderea echilibrului și o stare confuzională.

Cum să eviți alimentele congelate contaminate cu bacteria Listeria

Pentru reducerea riscului infecţiei, consumatorii trebuie să gătească complet legumele congelate, chiar dacă acestea sunt consumate în mod obişnuit fără a fi gătite (de exemplu în salate sau smoothies).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net