Procuroarea care a tras de Sorina, cercetată disciplinar de Inspecția Judiciară

Ultima actualizare:

    Maria Antoaneta Piţurcă, procurorul care a tras de Sorina, urmează să fie cercetată disciplinar de Inspecția JudiciarăFoto: Adevărul
Maria Antoaneta Piţurcă, procurorul care a tras de Sorina, urmează să fie cercetată disciplinar de Inspecția JudiciarăFoto: Adevărul

Maria Antoaneta Piţurcă, procurorul care a intervenit în cazul din Baia de Aramă al fetiței adoptate de părinții din SUA, Sorina, urmează să fie cercetată disciplinar în urma filmulețelor în care a bruscat-o pe micuță.

Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Maria Antoaneta Piţurcă, procurorul care a intervenit în cazul din Baia de Aramă, când a bruscat-o pe Sorina cu prilejul percheziţiilor domiciliare din luna iunie a acestui an. 

„Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Piţurcă Maria Antoaneta, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pentru manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu şi exercitarea funcţiei cu rea-credinţă …dacă fapta nu întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni- abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit.a) şi t) teza I din Legea nr. 303/2004”, a transmis Inspecția Judiciară printr-un comunicat.

Potrivit inspectorilor, procurorul Piţurcă Maria Antoaneta, în data de 21 iunie, cu prilejul percheziţiilor domiciliare, a agresat fizic şi psihic minora de 8 ani „prin târârea efectivă a acesteia pe asfalt, de la domiciliul asistenţilor maternali şi până la maşina organelor judiciare, în condiţiile în care aceasta s-a opus luării sale cu forţa, plângând şi ţipând”.

„A rezultat totodată că procurorul Piţurcă Maria Antoaneta, în cadrul instrumentării unei cauze penale, a efectuat o percheziţie domiciliară autorizată de judecătorul de drepturi şi libertăţi în vederea ridicării de bunuri şi înscrisuri, cu încălcarea gravă a unor dispoziţii procedurale şi cu depăşirea cadrului legal stabilit de instanţă, procedând la preluarea minorei din locuinţa fostei asistente maternale şi încredinţarea acesteia părinţilor adoptivi sub pretextul ca aceasta să fie dusă la IML Craiova pentru a fi supusă unei examinări medicale dispuse de procuror şi pusă în executare fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute de dispoziţiile Codului de procedură penală, fapte ce întrunesc elementele constitutive ale abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit. t) teza I”, se mai arată în sursa anterior menționată.

image
image
image
image
image
image
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net