Prinsă la 6 ani după ce şi-a abandonat bebeluşul pe o pubelă

Ultima actualizare:
Brigitta Adi, acum Sándor, a lăsat bebeluşul pe tomberoane, dar a stat să vadă ce se întâmplă cu el
Brigitta Adi, acum Sándor, a lăsat bebeluşul pe tomberoane, dar a stat să vadă ce se întâmplă cu el

O tânără din Sălaj care, în urmă cu 6 ani, pe când era elevă de liceu, a născut în secret la Maternitatea din Oradea, iar apoi şi-a abandonat bebeluşul pe un tomberon din oraş, a fost prinsă abia acum, când a vrut să-şi schimbe cartea de identitate.

Poveste cu iz de telenovelă, la Oradea! Copilul s-a născut pe 8 ianuarie 2013, la Maternitatea Oradea, unde mama ei, Brigitta Adi, pe atunci elevă în ultimul an la Colegiul Silvania din Zalău, a venit să nască pe ascuns, informează adevarul.ro. Tânăra nu ar fi adus cu ea actul de identitate, motiv pentru care angajaţii spitalului au pus-o să completeze un formular în care a trecut datele ei şi ale tatălui, numele pe care urma să-l dea micuţei, iar apoi i s-a făcut şi o fotografie, care a fost ataşată la dosar. 

Brigitta şi bebeluşul au fost externaţi după o săptămână, iar fata l-a abandonat în oraş, pe un tomberon, dar potrivit Legii privind drepturile copilului, înregistrarea copilului s-a făcut din oficiu, în cel mult 30 de zile de la naştere, de către asistentul social din maternitate. Aşa s-a întâmplat şi în acest caz, şi acesta e motivul pentru care în această toamnă, când tânăra s-a căsătorit chiar cu tatăl copilului şi s-a prezentat la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Zalău pentru eliberarea unei noi cărţi de identitate, funcţionarii o aveau deja în evidenţă ca fiind mama unei fetiţe de 6 ani şi i-au cerut certificatul de naştere al copilului.

Cum femeia a negat că ar fi născut, funcţionarii au sesizat imediat Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, unde s-a şi declanşat o anchetă pentru a lămuri ce s-a întâmplat cu copilul. Chemată să dea declaraţii, tânăra a pretins că n-ar fi fost vreodată mămică, apoi a declarat că şi-a abandonat copilul la spital şi n-a fost contactată niciodată de autorităţi, pentru ca în final să recunoască faptul că l-a lăsat în stradă, supraveghind din apropiere să nu păţească nimic până va fi găsit.


    Brigitta Adi, acum Sándor, a lăsat bebeluşul pe tomberoane, dar a stat să vadă ce se întâmplă cu el
Brigitta Adi, acum Sándor, a lăsat bebeluşul pe tomberoane, dar a stat să vadă ce se întâmplă cu el

Fetiţa a fost dusă la spital imediat după ce a fost găsită şi a rămas internată câteva zile pentru că a fost diagnosticată cu pneumonie. Cum poliţiştii nu au reuşit în urmă cu 6 ani să-i găsească părinţii, vârsta ei a fost apreciată printr-o expertiză medico-legală, după care a primit nume şi prenume şi un nou CNP. Considerată abandonată, fetiţa a fost preluată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, fiind dată în plasament de urgenţă şi a fost adoptată în scurt timp de o familie din Oradea. În vârstă de 6 ani, copilul nu ştie că a avut o altă mamă care l-a lăsat pe o pubelă, părinţii adoptivi încercând să o protejeze. Viaţa familiei a fost bulversată însă, acum, când au fost contactaţi de procurorii din Sălaj, pentru efectuarea unui test ADN, care să le dea certitudinea că fetiţa găsită pe tomberon şi adoptată de ei este cea abandonată de tânăra din Sălaj. 

Brigitta n-a comis fapta de una singură, procurorii începând urmărirea penală împotriva a două persoane, pentru rele tratamente aplicate minorului, faptă pedepsită cu închisoare între 3 şi 7 ani. Totodată, atât tânăra, care între timp a absolvit specializarea Asistenţă Medicală Generală a UMF Cluj şi s-a angajat în străinătate, cât şi complicele ei, au fost plasaţi sub control judiciar, având interdicţie de a părăsi ţara. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net