Principesa Margareta și mama fostului Principe Nicolae, marile absente de la nunta regală. Iată motivul!

elena_si_margareta.jpg

Principesa Margareta și sora ei, Principesa Elena, nu au participat la nunta fostului Principe Nicolae
foto: Arhiva Click!

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Zi mare pentru nepotul Regelui Mihai I, Nicolae, care și-a unit destinul de cel al alesei inimii sale, Alina Binder, duminică, 30 septembrie! Mirii au avut parte de o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți în cadrul Bisericii Sfântul Ilie din Sinaia, uniunea dintre cei doi uimind prin simplitate și eleganță. Deși evenimentul a fost unul lăudat și urmărit cu interes de către simpatizanții Casei Regale a României, membrii familiei regale nu au luat parte la fericitul eveniment.

La cununia religioasă a fostului Principe Nicolae cu Alina Binder nu au fost prezente nici mama acestuia, Principesa Elena, nici mătușa lui, Principesa Margareta, pe care Nicolae o rugase chiar, în urmă cu ceva vreme, să-i fie nașă. „Săptămâna trecută am scris o scrisoare către mătuşa mea, Principesa Margareta, am întrebat dacă..ne-ar face o onoare, de fapt, să fie naşa şi unchiul meu să fie naşul nostru la nuntă”, spunea Nicolae Medforth-Mills, în urmă cu ceva vreme. Acest lucru nu s-a întâmplat, însă, apele fiind încă destul de „tulburi” între membrii familiei regale a României.

pincipele_nicolae_nunta.jpg

Foto: Captură YouTube

Deși cauzele potrivit cărora mama lui Nicolae nu a participat la nunta fiului său rămân, momentan, necunoscute, dintr-un comunicat al Casei Regale a României, se pare că a ieșit la iveală motivul pentru care Majestatea Sa Margareta nu a putut să participe la fericitul eveniment din viața nepotului său. Principesa avea programată, din timp, o vizită în afara țării.

margareta-si-radu.jpg

Principesa Margareta și Principele Radu nu au participat la nunta fostului Principe Nicolae
Foto: Arhivă personală

„Sâmbătă, 29 septembrie, și duminică, 30 septembrie 2018, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și ASR Principele Radu vor face o vizită în orașele Soultzmatt și Haguenau din Alsacia, Republica Franceză, la invitația oficială a autorităților celor două municipalități. Majestatea Sa se află în Alsacia pentru a onora memoria soldaților români uciși în anii 1917 și 1918, în lagărul de prizonieri ai armatei germane. De asemenea, Majestatea Sa dorește să aducă omagiu localității Soultzmatt, care a donat Guvernului României, în anul 1919, locul pe care fusese așezat lagărul, pentru a fi transformat în cimitir militar românesc. Cimitirul a fost construit în anii 1919-1920”, a fost mesajul publicat pe pagina oficială de Instagram a familiei regale a României.

Într-un acordat difuzat recent, Nicolae al României a precizat că a trimis invitații la nuntă tuturor rudelor, inclusiv Majestății Sale Margareta, Custodele Coranei Regale. Se pare însă că rudele lui Nicolae nu au trecut peste cauzele care au dus la dezmoștenirea fostului Principe al României, care nu au fost aduse la cunoștința publicului larg însă.

Prinţul Nicolae a fost dezmoştenit în luna august 2015. El a fost exlus din linia dinastică, și, implicit, din succesiunea la tron, potrivit unui comunicat ce a fost dat publicităţii de reprezentanţii Casei Regale în care se anunţa decizia. Nu a fost însă dat un motiv clar, dar se lăsa de înţeles că stilul de viaţă al lui Nicolae ar fi dus la luarea deciziei. Nicolae era al treilea în ordinea de succesiune, după Mihai I şi Principesa Margareta. 

 

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Urmările primei zile de proteste din Piața Victoriei au stârnit zeci de reacții, fie că aceste au venit din partea oficialilor țării sau a unor personalități românești, fie că au venit de peste hotare. Cum imaginile anarhice din seara de 10 august au ajuns să facă înconjurul lumii, subiectul fiind mediatizat și în presa internațională, Custodele Coroanei Regale a României, Principesa Margareta, a transmis un mesaj prin care explica faptul că acțiunile de genul celor întâmplate în cadrul mitingului reprezintă motivele evidente pentru care țara noastră este atât de prost văzută în occident.

  • Principele Nicolae a cerut-o în căsătorie pe Alina vara trecută

    Fostul prinicipe Nicolae și Alina Binder au hotărât cine le vor fi nași de cununie, iar decizia este una suprinzătoare. Aceștia și-ar dori ca principesa Margareta să le fie părinte spiritual la nunta care va avea loc în această toamnă. Alegerea ei pentru acest rol este una neașteptată ținând cont de divergențele pe care nepotul regelui Mihai le-a avut, de-a lungul timpului, cu principesa Margareta.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5