Primul semn că vin Sărbătorile, autoritățile se pregătesc să deschidă târgurile de Crăciun

Ultima actualizare:

    Târgul de Crăciun de la Sibiu8 este primul din România care și-a deschis porțileFoto:Focus Events
Târgul de Crăciun de la Sibiu8 este primul din România care și-a deschis porțileFoto:Focus Events

Deși mai este mai mult de o lună până la Crăciun, România a intrat în febra Sărbătorilor. Și cel mai bun semn este că autoritățile se pregătesc în multe locuri să deschidă tradiționalele târguri de Crăciun. De la un capăt la celălalt al României se pun brazi, se alioniază căsuțe și se pregătesc căsuțe. Aho, aho, vine Crăciunul.

Sibiu

-Primul târg de Crăciun care și-a deschis porțile a fost cel de la Sibiu, pe 16 noiembrie. Mii de persoane au asistat la aprinderea luminilor festive şi la concertul susţinut de Paula Seling şi Radu Nechifor, la deschiderea Târgului de Crăciun de la Sibiu. La ediția din acest an a fost amenajat un patinoar care va rămâne deschis pe întreaga perioadă a târgului, dar nu lipsesc nici căsuţele de unde vizitatorii pot cumpăra dulciuri specifice sărbătorilor, cadouri sau decoraţiuni de Crăciun. Potrivit antena3.ro, turiștii se pot plimba pe străzile din centrul orașului cu un trenuleţ încălzit, iar copiii vor putea participa la un Atelier a lui Moş Crăciun, informează news.ro. Târgul de Crăciun de la Sibiu va fi deschis până în 3 ianuarie.

Craiova

-Al doilea târg de Crăciun din România care își deschide porțile este cel de la Craiova. Vineri, 23 noiembrie, după ora 17.40, cei de la Gașca Zurli aprind luminițele festive din oraș! Târgul de Crăciun își deschide porțile în aceeași zi, marcând două premiere: este organizat mai devreme și într-o locație nouă, în Piața Mihai Viteazu..De la ora 18.00, pe scena din piață este programat un spectacol susținut de artiștii Casual Band, Raoul, Dinu Iancu Sălăjanu și Corina Chiriac.Până pe 07 ianuarie, craiovenii pot simți spiritul Sărbătorilor de Iarnă participând la spectacole, colinde, mergând la patinoar sau la expoziția cu vânzare de produse gastronomice, tradiționale, artizanale, ornamente de Crăciun la Târgul de Crăciun Craiova 2017. Pentru copii, pe esplanada Teatrului Național Marin Sorescu va fi irganizat Orășelul Copiilor.

București

-Cel mai mare târg de Crăciun din România va fi ca în fiecare an, cel deschis în București, la Piața Constituției. Pentru că tot nu este suficient, autoritățile au decis să mai deschidă un târg și în cel mai aglomerat loc din București, Piața Universității, zona clasică de la statui. Acesta va fi însă de dimensiuni mai mici decât cel din Piața Constituției. În cazul acesteia, vizitatorii se pot bucura de concerte și spectacole, pot alege produse tradiționale de la 100 de căsuțe decorate, precum și de o zonă gastronomică unde pot degusta preparate românești autentice. Târgul de Crăciun București poate fi vizitat zilnic, în perioada 30 noiembrie – 26 decembrie 2018, în intervalul orar 10:00 – 22:00 și include: zonă gastronomică, târg de meșteșuguri și produse tradiționale românești, casa lui Moș Crăciun, patinoar, carusel, concerte și spectacole tradiționale românești, campania umanitară și surprize pentru toată familia. Printre alte atracții se numără și un minunat brad de Crăciun, înalt de 30 de metri.

Cluj

Târgul de Crăciun de la Cluj își va deschide porțile pe 23 noiembrie după cum au anunțat autoritățile locale citate de ziuadecluj.ro. Cu această ocazie va avea loc tradiționala pornire a iluminatului de Crăciun din Piața Unirii. Începând cu anul acesta, pentru fiecare săptămână din cele cinci în care Târgul de Crăciun va fi deschis, organizatorii au stabilit câte o temă. Astfel, în prima săptămână se vor desfăşura activități muzicale, în cea de-a doua clujenii îl vor aştepta pe Moș Crăciun, a treia va fi dedicată zonei culinare, în cea de-a patra se vor pregăti cadouri pentru cei dragi, iar ultima va fi axată pe jocuri şi filme. Săptămâna muzicală va începe cu recitaluri ale trupelor Phoenix, Compact B și Cobzality, al orchestrei turcești Istanbul Büyük Şehir Belediyesi Kent. Vor urma în altă zi „Jocurile muzicale de iarnă” – un spectacol feeric cu piese celebre. Acesta este realizat în colaborare cu școlile muzicale The Beat, Rock Academy, Voltaj Academy și Armonia Music. O surpriză a săptămânii muzicale va fi și spectacolul „100 de ani de muzică în 100 de minute”, care ne propune o incursiune în muzica românească, realizată împreună cu Rada Stan, Armonia Music și Scena Urbană. În tot acest timp, pe străzile din centru va merge un tramvai al lui Moș Crăciun. În plus pentru copii va fi animație stradală cu personaje îndrăgite precum Minnie și Mickey, Hello Kitty, Albă ca Zăpada, Eroi în pijamale, Cenușăreasa, Anna și Elsa, Crăiasa Zapezii, Goofy și Pluto, Winnie și Țestoasa, Peter Pan, Crăiasa florilor, Rapunzel, Scooby Doo, Harry Potter, Anna, Elsa, Kristoff.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net