Primul brad din România a fost împodobit în 1866, la curtea Regelui Carol I

primul-brad-de-craciun-din-romania.jpg

primul-brad-de-craciun-din-romania
Românii împodobesc brad de Crăciun abia din 1866, obicei adus de Regele Carol I, din Germania
FOTO: historia.ro
Citeste tot despre: 

Acum 153 de ani a fost împodobit primul brad de Crăciun în România. Sosirea dinastiei Hohenzoller în Țările Române a dus la introducerea de noi tradiții, inclusiv de Crăciun. Potrivit istoricilor, primul brad împodobit în România a fost chiar la curtea Regelui Carol I. Se întâmpla în anul 1866.

De când a fost folosit pentru prima oară pentru a marca Sărbătorile de iarnă, în Letonia, în anul 1510, pomul împodobit a devenit unul dintre cele mai importante simboluri ale Crăciunului. La noi, la români, primul brad împodobit a apărut abia în 1866, la curtea Regelui Carol I.

primul_brad_impodobit-regele_carol_i.jpg

primul_brad_impodobit-regele_carol_i
la români, primul brad împodobit a apărut abia în 1866, la curtea Regelui Carol I
FOTO: historia.ro

Primul brad din România a fost împodobit în 1866

Împodobirea pomului de Crăciun a devenit cel mai emoţionant ritual al Sărbătorilor de iarnă. Toată familia se strânge în jurul bradului şi aproape fiecare dintre noi are cu siguranţă un glob preferat. Însă, românii împodobesc brad de Crăciun abia din 1866, obicei adus de Regele Carol I, din Germania.

Boierimea din București nu a stat prea mult pe gânduri și a adoptat imediat obiceiul. Așa se face că, începând cu acel an, tradiția bradului de Crăciun s-a răspândit repede din casă în casă, pomul împodobit devenind una dintre cele mai importante tradiții ale sărbătorilor de iarnă, la fel ca în Occident.

Citește și:

Asta nu e nici o glumă! Fuego a împodobit în iunie bradul de Crăciun

Tot ce trebuie să știi despre concertele de Crăciun ale lui Ștefan Bănică, Horia Brenciu și Fuego

Loading...

Citește și

  • Sărbătorile se apropie şi ne pregătim să împodobim bradul de Crăciun! Cu această ocazie, experţii britanici prezintă sfaturi care ne ajută să-l împodobim cât mai frumos. În primul rând ei ne recomandă să cumpărăm seturi de 5 globuri sau 5 ornamente la fel, să poziţionăm decoraţiunile în zig-zag şi să aşezăm luminiţele în jurul trunchiului.

  • Puţini mai respectă tradiţia de a împodobi bradul în Ajunul Crăciunului, iar mulţi au început încă de pe 1 decembrie să îşi aleagă decoraţiunile. Andreea Bănică, Deea Maxer, Roxana Nemeş şi Mihai Morar au făcut şedinţe foto speciale. Click! te invită să te inspiri din alegerile lor.