Primele suspiciuni de Omicron în România. Trei persoane repatriate din Africa de Sud, confirmate pozitiv cu COVID

Ultima actualizare:

    Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un jucător al echipei de rugby Știința Baia Mare, sosit în România din Africa de Sud, a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-COV-2, astfel că există suspiciuni cu privire la noua variantă COVID, Omicron. De asemenea, alte două persoane repatriate au fost confirmate ca fiind infectate.

Ministerul Sănătății informează că cei 29 de sportivi repatriați din Africa de Sud, care au sosit la Baia Mare, au fost testați și li s-au asigurat condițiile pentru carantinare, conform metodologiei stabilite de către INSP.

Unul dintre spotivi a fost depistat pozitiv și se află în izolare, sub observație medicală, fiind asimptomatic. Acestuia i s-a recoltat o nouă probă care va fi trimisă mâine pentru secvențiere la Institutul National de Cercetare Medico- Militară „Cantacuzino” București.

UPDATE.  Alte două persoane care au fost repatriate cu un avion pe Otopeni au fost confirmate ca fiind infectate. Acestea se află în carantină la domiciliu, în județele de proveniență, Vaslui si Brașov. De asemenea, au fost efectuate anchetele epidemiologice în vederea stabilirii contactilor direcți ai acestora.

Purtătorul de cuvant al Ministerului Sănătătii susține ca marți pe aeroport aceste persoane au fost depistate pozitiv, în timp ce Raed Arafat susține că abia miercuri dimineață s-a aflat de această situație.

Cert este că DSP și Ministerul Sănătății confirmă încă două cazuri de COVID-19 în rândul celor care au sosit din Africa de Sud. Cele trei persoane au fost confirmate pozitiv după ce au efectuat testul PCR.

Primele suspiciuni de variantă Omicron în România

„Referitor la persoanele repatraite din Africa de Sud, precizam faptul ca în urma testelor efectuate, 3 persoane ( 2 la aeroportul din București și 1 la Baia Mare) au fost depistate ca fiind pozitive cu virusul SARS-CoV-2. Precizam ca testele au fost efectuate la cele doua aeroporturi( București și Baia Mare) la momentul aterizării,persoanele au fost introduse în locațiile de carantină, iar rezultatele au venit astăzi, 1 decembrie 2021. Niciuna dintre cele 3 persoane nu are simptome, dar toți trei pacienții sunt sub observație medicală. Probele au fost trimise la laboratoare de specialitate pentru secventiere și va vom comunica rezultatele, în privința tulpinilor rezultate”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Echipa de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare a fost repatriată din Africa de Sud, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, cu o cursă specială TAROM şi a intrat în carantină, a anunţat subprefectul judeţului Maramureş, Rudolf Stauder.Cele 29 de persoane au aterizat în noaptea de marţi spre miercuri cu o cursă TAROM pe Aeroportul Internaţional Maramureş. Ei au fost testaţi şi s-au recoltat probe RT-PCR în Africa de Sud, Kenya, dar şi la sosirea pe aeroport de către personal medical din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş a precizat Rudolf Stauder.Alți 46 de cetăţeni români şi 24 de cetăţeni străini repatriaţi din Africa de Sud au aterizat, marţi după-amiază, cu o aeronavă a companiei TAROM, la Baza Aeriană 90. Şeful DSU Raed Arafat, aflat la aeroport, a declarat la momentul respectiv că toate testele persoanelor aflate la bordul avionului au ieşit negative la testul SARS-CoV-2.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net