Primele imagini după incendiul de la Matei Balș. A fost organizat un protest în fața institutului

Ultima actualizare:

    Interiorul spitalului în urma incendiului
Interiorul spitalului în urma incendiului

Un incediu a izbucnit, vineri dimineață, 29 ianuarie, în jurul orei 5.00, la Institutul „Matei Balș” din Capitală. 102 pacienți cu COVID-19 au fost evacuați, dintre care 53 au fost trimiși la alte spitale din București.

Focul a fost stins de pompieri, însă trei persoane au fost găsite carbonizate, iar a patra a decedat deși s-a încercat resuscitarea acesteia. Ulterior, a fost găsit încă un cadavru carbonizat.

În urma tragediei, reprezentanţii Institutului ”Matei Balş”, unde un total de cinci oameni au murit în incendiu, au transmis condoleanţe familiilor victimelor, precizând că 101 pacienţi spitalizaţi sunt îngrijiţi de 20 cadre medicale pe timpul nopţii.

Mulți dintre pacienții transferanți de la „Matei Balș” la alte spitale, în urma incendiului de vineri dimineață, sunt internați la ATI, fiind dependenți de oxigen, iar o parte sunt intubați. Un pacient a fost intoxicat cu fum și a fost intubat, potrivit G4media.ro.

Infirmierele au fost primele care au reacționat în momentul în care a izbucnit incendiul. Acestea au văzut primele focul, iar una dintre ele a avut prezența de spirit de o opri alimentarea cu oxigen, a declarat avocatul Institutului, Constantin Durgheu.

„Dacă nu se oprea (oxigenul - n.r.), aveam și explozie”, a adăugat avocatul, aflat la Poliția Capitalei, acolo unde mai mulți angajați ai spitalului au fost audiați.

Din imaginile apărute în urma tragediei se poate observa cum flăcările au ars mai multe paturi și au afectat serios interiorul institutului.

Protest la Institutul „Matei Balş": „Opriţi măcelul din sănătate acum!"

Mai multe persoane s-au adunat, vineri seară, în zona Institutului "Matei Balş" din Bucureşti, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de incidentele repetate din sistemul sanitar românesc, în urma cărora pacienţi internaţi pentru diverse afecţiuni au murit arşi în spitale. Amintim și cazul incendiului din Spitalul Județean Piatra Neamț, unde 10 oameni au decedat.

Protestatarii au adus cu ei lumânări pe care le-au aprins în memoria celor cinci pacienţi decedaţi în incendiul produs vineri dimineaţă şi afişează pancarte cu mesajele „Opriţi măcelul din sănătate acum”, „Nu mai vrem victime nevinovate în sănătate” sau „Acceptăm lucruri de neacceptat”.

„Opriţi improvizaţiile în spitale. Opriţi risipa şi achiziţiile inutile. Construiţi spitale modulare până veţi construi adevărate spitale. Sunt soluţii rapide şi ieftine. Şi lăsaţi-ne pe noi, ONG urile, să aplicăm la fonduri europene şi să construim noi, până reuşiţi voi, dragi autorităţi”, a transmis fondatoarea Asociaţiei „Dăruieşte viaţă”, Oana Gheorghiu, prezentă la protest. La manifestație au participat și  rude ale victimelor incendiului din clubul Colectiv, potrivit news.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image png
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image png
balcoanele solare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net