Primarul ăsta cântă la nunţi

5-act-1-primar-3col.jpg

Mihai Manta, un virtuoz al clapelor. Edilul are şi voce
Foto: Arhiva personală
Citeste tot despre: 

A fost rocker, dar acum abordează muzica populară! Mihai Manta (45 de ani, PNL), primar al comunei Albeştii de Muscel (Argeş), cântă în timpul liber împreună cu o formaţie pe care a înfiinţat-o în 1991. Manta a susţinut sute de concerte, iar de-a lungul anilor a cântat inclusiv cu celebrele Maria Ciobanu şi Veta Biriş.

Pasiunea lui Mihai Manta pentru muzică datează din adolescenţă. “Cânt de când aveam 16 ani. În clasa a X-a mi-am făcut o trupă, la Câmpulung Muscel, formaţie numită Impuls. Pe vremea aceea cântam melodiile celor de la Compact, Iris şi Holograf. Ulterior, am descoperit că mai era o trupă cu acelaşi nume, aşa că, în 1991, am schimbat numele trupei: i-am spus Propuls”.

«Interpretam piesele celor de la Iris»

5-act-2-formatie-3col.jpg

Primarul, alături de trei dintre componenţii trupei Propuls
Foto: Arhiva personală

Mihai Manta a făcut primii bani din muzică acum 27 de ani, scrie adevarul.ro. Fratele său cânta la acordeon şi, la un moment dat, a avut nevoie de o formaţie care să-l acompanieze la o nuntă. Iar el a venit la petrecere cu formaţia Propuls: “Când am văzut că am câştigat bani, iar noi cântam rock şi alte minuni, ne-am gândit că trebuie să cântăm şi folclor”. În timpul studenţiei, Manta s-a întreţinut cu banii câştigaţi în concerte. “După absolvirea facultăţii, m-am angajat, însă nu am renunţat la cântat. Apoi am ajuns viceprimar, primar şi am continuat să cânt. Şi dacă ajung prefect sau parlamentar, tot nu renunţ la muzică”, anunţă edilul. În medie, Mihai Manta şi formaţia Propuls susţin 25 - 30 de concerte pe an. Repertoriul formaţiei este vast, mergând de la muzică populară până la muzică uşoară.

“Am cântat alături de Maria Dragomiroiu şi de Veta Biriş, am acompaniat-o pe Maria Ciobanu. Nişte artiste extraordinare”, se laudă primarul. Legat de tarifele practicate de formaţie, clăparul evită să dezvăluie sumele. Pentru colegii din primărie nu e surprinzător că şeful lor cântă într-o formaţie. “Ştiau de mult despre pasiunea mea. Multora din comună le-am cântat la nunţi şi la botezuri”, adaugă Manta. De asemenea, el a susţinut concerte şi la petrecerile altor primari din judeţ.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1