Primăria plătește sterilizarea a 7.200 de câini și pisici cu stăpân

caini_pisici_94055200.jpg

Primăria Capitalei va ajuta proprietarii de câini și pisici să își sterilizeze animalele, după principiul ”primul venit, primul servit”

Ai câine sau pusică și vrei să le sterilizezi gratuit? Te rezolvă Primăria Capitalei, cu o singură condiție: să nu fie de rasă. Este vorba de un program lansat miercuri, de autoritățile locale pentru 3600 de câini și tot atâtea pisici, iar lista va fi completată după principiul ”primul venit, primul servit”

Programul este subvenționat de Municipalitate, iar operațiunile vor fi făcute de cabinete veterinare din toate sectoarele, pe o perioadă de un an, acestea urmând să fie alese pe baza unei licitații. Costul castrării ar urma să fie acoperit de Primăria Capitalei, prin Administrația pentru Supravegherea și Protecția Animalelor. ASPA va încheia un acord pe maximum un an, cu maximum şase ofertanţi (câte unul în fiecare sector), fiecare veterinar urmând să sterilizeze un număr de maximum 600 de câini şi pisici din Bucureşti, dar nu mai mult de 100 de câini şi 100 de pisici pe lună.

Specialiștii au întocmit o evaluare a operațiunii: valoarea estimată a sterilizării câinilor este de 235 de lei pentru femelă, 190 de lei pentru mascul, iar în cazul pisicilor – 150 de lei pentru femelă şi 150 de lei pentru mascul.

Pentru a nu veni asociațiile cu haite de câini sau pisici, prin program este subvenţionată sterilizarea a maximum două animale, câini şi/sau pisici pentru fiecare posesor de animale de companie din Bucureşti.

Iniţiatorii proiectului, grupul PSD din Consiliul General al Capitalei, își propun ca prin această măsură să sterilizeze toţi câinii şi toate pisicile din Bucureşti.

În același timp, ASPA a primit miercuri dreptul de a găsi de pe piața liberă, un teren și un imobil care să se preteze pentru amenajarea unui cimitir și a unui hotel pentru animale

Loading...
 
 

Citește și

  • „Recoltă" fructuoasă de maida­nezi în parcurile Capitalei. Re­prezentanţii Administraţiei pentru Supravegherea Animalelor au anunţat ieri că locuitorii din cel mai mare oraş al ţării se pot plimba de acum liniştiţi pe alei pentru că zonele verzi au fost curăţate de patrupede.

  • Nimeni nu-i vrea, prea puţini îi iubesc. În vreme ce autorităţile se prefac că rezolvă problema maidanezilor din Capitală, câinii fără stăpân se înmulţesc pe zi ce trece. Din cele aproape 100.000 de patrupede aflate pe străzi, puţine sunt adoptate la târgurile de profil. 

  • Primăria Municipiului Bucureşti şi Fundaţia Vier Pfoten au semnat vineri protocolul de sterilizare a câinilor fără stăpân din Bucureşti, operaţiile au fost deja începute, reprezentanţii fundaţiei precizând că "îşi propun să sterilizeze în medie 70 de câini pe zi".

  • Se caţără prin copaci şi nu se mai pot da jos, sar în faţa maşinilor fără să se uite, ba chiar, din nefericire, ies pe balcon şi alunecă de la înălţimi ameţitoare. Ai zice că pisicile sunt cam sinucigaşe. Tocmai de aceea, stăpânii lor nu ar trebui să se încreadă în zicala că felinele au nouă vieţi, ci să aibă mai multă grijă de ele.

  • Camera Deputaţilor a adoptat acum câteva minute legea privind câinii comunitari.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1