Primăria Capitalei marchează 561 de ani de atestare documentară a orașului prin tramvaie vopsite cu grafitti și proiecții video

tramvaie-grafitti.jpg

Tramvaie STB colorate cu grafitti
Pe cele mai importante șapte linii de tramvai din București va circula câte o garnitură colorată cu grafitti
Foto: mobilitate.eu

Capitala României aniversează în acest sfârșit de săptămână 561 de ani de atestare documentară iar autoritățile au găsit un mod special de a sărbători, respectând totodată și măsurile sanitare. Astfel, începând de duminică 20 august șapte tramvaie pictate cu graffiti vor circula pe cele mai importante linii. În același timp, tot duminică pe cele mai importante clădiri din Piața Universității vor fi proiecții video.

Societatea de Transport București introduce începând cu ora 9:00, șapte garnituri de tramvaie personalizate cu graffiti de cei mai buni artiști de street art din București. Este vorba de o premieră, o expoziție de artă urbană în mișcare către mai multe zone ale Capitalei. Tramvaiele vor circula până pe 10 decembrie câte o garnitură pe câte un traseu, fiind alese cele mai importante din București. Este vorba de liniile  1, 10, 21, 25, 27, 40 și 41. Printre artiștii care li-au lăsat amprenta artististică pe tramvaiele STB se numără: Irlo, Home Boy, Kero Zen, Ocu, Mser, Obie Platon, Erps, Pisica Pătrată, Robert Obert, John Dot's, Mircea Modreanu, Lux, Mircea Popescu, Graffetele, Livi Po, Sweet Damage Crew.

 

Proiecții video pe fațadele clădirilor din Piața Universității

 

Tot duminică, 20 septembrie, între orele 20:30 și 23:00, cei care sunt în trecere prin Piața Universității se vor putea bucura de proiecțiile video de pe fațadele a trei clădiri simbol din centrul Capitalei. Este vorba de Teatrul Național”U.L.Caragiale”, Hotel InterContinental și Universitatea din București. Pentru siguranța privitorilor, proiecțiile nu vor avea sunet, iar conținutul artistic va fi de scurtă durată, pentru a nu fi necesară staționarea trecătorilor și pentru a evita, astfel, aglomerația. După cum anun ță într-un comunicat Primăria Capitalei, conținutul video va fi realizat de Mindscape Studio, MotionLab și Les Ateliers Nomad, trei dintre cele mai importante echipe de artiști video din România, iar pe fiecare clădire vor rula animații diferite

 

Citiți și

 

Fântânile cu lumini de la Unirii, inaugurate de Zilele Bucureștiului

 

Zilele Bucureștiului. Capitala a ajuns la venerabila vârstă de 557 ani

Loading...

Citește și

  • iMapp Bucharest, video mapping, Palatul Parlamentului

    Revelionul din septembrie. Așa mai poate fi numit iMapp Buharest, cel mai mare concurs internațional de proiecții video și laser, organizat de Primăria București. Spectacolul de lumini se desfășoară pe fațada Palatului Parlamentului, sâmbătă seară. Iată ce vă așteaptă în Piața Constituției în cele aproape cinci ore de petrecere în aer liber!

  • Centrul Capitalei a fost un adevarat furnicar sâmbătă noapte. Responsabili pentru forfotă au fost mii de bucureşteni care au făcut un tur de forţă pe la muzeele oraşului, rămase deschise până târziu cu ocazia Zilelor Bucureştiului, informează stirileprotv.ro.