Prețurile la RCA au explodat după falimentul City Insurance. În 24 de ore, s-au dublat. Iată dovada!

Ultima actualizare:

    Prețul poliței RCA s-a dublat în doar 24 de oreFoto: Shutterstock
Prețul poliței RCA s-a dublat în doar 24 de oreFoto: Shutterstock

Prețurile la RCA au explodat după falimentul City Insurance. În doar 24 de ore, varianta cea mai ieftină de pe piață s-a dublat, potrivit unei simulări făcute de un șofer bucureștean.

”Varianta cea mai ieftină, de la Grawe, s-a scumpit în doar 24 de ore cu peste 300 de lei. Ieri, o poliță pe 12 luni costa 1.075 de lei. Astăzi, aceeași poliță este 1.382 de lei. Fix în urmă cu un an, Allianz îmi oferea o poliță RCA pe 12 luni cu 1.076 de lei. Acum? Doar 1.914 lei. Același lucru la Omniasig. În 21 septembrie 2020, polița RCA costa 796 de lei, iar acum 1.534 de lei”, arată jurnalistul George Ciubotaru, pe pagina sa de Facebook.

Acesta are o mașină cu o motorizare de 1998 cmc și este încadrat în clasa de asigurare B4.

Reporterul Click! a făcut și el o simulare. De data aceasta, autoturismul are 1,3 cmc, iar șoferul este încadrat în clasa de asigurare B8.

Înainte cu o zi să-i fie retrasă autorizația, City Insurance îi oferea polița pe un an cu 344 de lei, Grawe, al doilea din listă ca tarif, 408 lei.


    Tarifele la polița RCA au crescut de la o zi la alta
Tarifele la polița RCA au crescut de la o zi la alta

Iată că după anunțul falimentului celui mai importat jucător de pe piața RCA din România asiguratorul Grawe afișează acum un preț de 646 de lei, fără decontare directă.

”Oare Consiliul Concurenței doarme? Că de ASF ne-am lămurit. De ce întreb de Consiliul Concurenței? Pentru că are o experiență cu marii asigurători. În 2018, nouă companii au fost amendate cu aproape 53 de milioane de euro pentru că între 2012 și 2016 au manipulat tarifele polițelor RCA”, se întreabă Ciubotaru.

Șefii ASF vor da explicații în Parlamnt despre falimentul City Insurance care a provocat scumpiri 

Falimentul City Insurance care a provocat scumpiri ale asigurărilor RCA ajunge la Parlament. Ambele Comisii de buget de la  Cameră și Senat vor explicații de la șefii ASF, plătiți cu peste 10.000 de euro lunar.

”Creșterea prețurilor pentru asigurările RCA reprezintă un subiect care ne preocupă și care va fi abordat cu conducerea ASF la întâlnirea de peste o săptămână. Mă aștept să se confirme ipoteza conform căreia prețul practicat de unele companii pentru acest tip de asigurare nu reflectă costurile avute pentru emiterea polițelor, și nici acoperirea riscurilor pe care companiile de asigurare ar trebui să le garanteze. Există posibilitatea ca prețurile polițelor de asigurare să crească, dar aceasta trebuie să fie însoțită și de servicii de calitate, cu siguranță în acoperirea riscurilor”, a declarat Claudiu Mureșan, președintele Comisiei de finanțe bănci din Senat, pentru HotNews.ro.

Tarifele de referință publicate de ASF anunțau o majorare

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat, în aprilie, tarifele de referință pentru asigurarea obligatorie RCA, în 2021.

Prețurile au crescut pentru majoritatea categoriilor de șoferi, persoane fizice, însă s-au înregistrat și mici scăderi, în special la categoriile de vârstă 31-40 de ani și 41-50 de ani.

Potrivit datelor, cea mai mică sumă pentru asigurarea RCA o plătesc șoferii cu mașini sub 1200 de centrimetri cubi și cu vârste cuprinse între 41 și 50 de ani.

La polul opus, cea mai scumpă asigurare este de 3.032 de lei, plătită de șoferii sub 30 de ani cu mașini de peste 2.500 cmc.

Tarifele de referință nu reprezintă prețurile la care sunt încheiate polițele RCA în piață, ele având rol de indicatori pentru asiguratori și asigurați. În funcție de ele, asiguratorii își calculează propriile tarife.

Citește și: 

Aveți grijă unde faceți RCA! Încă se mai pot încheia polițe ieftine la City Insurance, deși se pregătește să intre în faliment

Șoferii păgubiți cu RCA la City Insurance pot depune dosarele de daună la Fondul de Garantare. Unde se trimit actele

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
monstru pixabay jpg
muncitori agricultura foto pixabay
ceas john jacob astor jpg
cuplu pat1 jpg
canicula asia profimedia jpg
sirena elle jimenez ofimedia jpg
record temperatura jpg
timisoara sinucidere saptamana mare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net