Președintele Iohannis a refuzat-o din nou pe Olguța Vasilescu. Cum a motivat

Ultima actualizare:

    Olguța Vasilescu, propunerea PSD pentru Ministerul Dezvoltării, a fost respinsă de Klaus Iohannisfoto: arhiva Click!
Olguța Vasilescu, propunerea PSD pentru Ministerul Dezvoltării, a fost respinsă de Klaus Iohannisfoto: arhiva Click!

Speranțele Olguței Vasilescu de a se întoarce în Guvernul Dăncilă s-au năruit vineri, 4 ianuarie, când președintele Klaus Iohannis a nunțat că va refuza propunerea de a o numi la Ministerul Dezvoltării.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va refuza propunerile formulate de prim-ministru pentru ministerele Dezvoltării și Transporturilor, Olguța Vasilescu, respectiv Mihai Drăgici, invocând argumente de legalitate și de oportunitate. Asta în condițiile în care președintele a semnat deja decretele de revocare pentru miniștrii în funcție la cele două ministere.

”Ieri am semnat decretele de revocare, s-a văzut că decretele mele se publică în aceeași zi. Nu am formulat încă un răspuns de refuz, voi refuza propunerile formulate de prim-ministru fiindcă avem și argumente de legalitate, dar și de oportunitate. Până la mijlocul săptămânii viitoare voi da publicității motivele pentru care voi refuza”, a declarat Iohannis, citat de Hotnews.

Decizia președintelui nu reprezintă chiar o noutate, premierul Viorica Dăncilă declarând deja că știa de acest refuz. "Fără nicio explicație, dând dovadă că vrea blocarea activității Guvernului", a spus Dăncilă.

Iohannis nu-l va revoca pe procurorul general Augustin Lazăr

Iohannis a anunțat că nu va da curs nici cererii de revocare a procurorului general, înaintată de ministrul Justiției, Tudorel Toader. ”Domnul ministru, probabil neavând altă treabă, mi-a trimis încă o dată documentele de revocare. Nu voi revoca pe procurorul general Augustin Lazăr. Procurorul general face o treabă foarte bună. Așa-zisa evaluare a ministrului Justiției nu satisface rigorile legii”, a spus președintele.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net