Președinta Croației, Kolinda Grabar-Kitarovic, l-a cucerit pe Klaus Iohannis la Summit

kolinda_grabar_kitarovic_klaus_iohannis2.jpg

kolinda grabar kitarovici si klaus iohannis
Kolinda Grabar-Kitarovic și Klaus Iohannis, relaxați și zâmbitori în fața aparatelor de fotografiat
foto: three-seas.eu

Vedeta incontestabilă a ceremoniei de premiere de la Campionatul Mondial din Rusia a revenit cu zâmbetul ei inconfundabil la Summitul Inițiativei celor Trei Mări, organizat la București. Kolinda Grabar-Kitarovic l-a cucerit pe Klaus Iohannis, care a apărut zâmbind în toate imaginile în care o însoțește pe președinta Croației.

Preşedintele Klaus Iohannis găzduiește, în perioada 17-18 septembrie, la Palatul Cotroceni, cel de-al treilea Summit al Iniţiativei celor Trei Mări, la care participă preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, nouă preşedinţi de stat, dar şi Secretarul Energiei din SUA, Rick Perry.

Printre cei nouă șefi de stat prezenți la București se numără și președinta Croației, Kolinda Grabar-Kitarovic, vedeta finalei Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia, când a fost cel mai entuziasmat participant la ceremonia de premiere.

Pentru prima zi a Summitului Inițiativei celor Trei Mări, Kolinda Grabar-Kitarovic a ales o bluză din mătase roșie cu portocaliu, un deux-pièces pantaloni cu taior, cu un detaliu foarte feminin la nivelul mânecilor, nasturii în culorile bluzei, și pantofi roșii cu tocul gros.

kolinda grabar kitarovici la summitul initiativei celor trei mariZoom
Kolinda Grabar-Kitarovic în prima zi a Summitului Inițiativei celor Trei Mări
foto: three-seas.eu

 

Zâmbitoare, cu părul blond prins într-un coc jos, la spate, președinta Croației a reușit să îndulcească sobrietatea momentului, făcându-l pe președintele Klaus Iohannis să zâmbească de fiecare dată când s-a aflat în preajma ei.

kolinda grabar kitarovici si klaus iohannisZoom
Kolinda Grabar-Kitarovic și Klaus Iohannis, relaxați și zâmbitori în fața aparatelor de fotografiat
foto: three-seas.eu

 

Pentru a doua zi a Summitului, Kolinda Grabar-Kitarovic a ales o rochie cu partea de sus din dantelă azurie, care s-a potrivit perfect cu fundalul ales pentru pozele oficiale.

kolinda grabar kitarovici si klaus iohannisZoom
Kolinda Grabar-Kitarovic și Klaus Iohannis, în cea de-a doua zi a Summitului Inițiativei celor Trei Mări
foto: three-seas.eu

 

Cine este Kolinda Grabar-Kitarovic

Născută în Rijeka pe 29 aprilie 1968, Kolinda Grabar-Kitarovic este de religie romano-catolică. A fost prima femeie care a ocupat poziția de asistent al secretariatului general pentru diplomație publică din cadrul NATO. A fost implicată în relațiile diplomatice ale Croației cu alte țări din America de Nord și a fost ambasadorul Croației în SUA.

Președinta Croației a studiat la universități importante din Europa și SUA și a primit inclusiv o bursă Fulbright din partea universității Washington DC în scopul unei cercetări pre-doctorale ce viza relațiile internaționale și politicile de securitate. Ea vorbește fluent engleza, spaniola, portugheza, italiana, franceza și germana.

loading...
Loading...

Citește și

  • donald trump a transmis un mesaj pentru klaus iohannis

    Președintele SUA, Donald Trump, le-a transmis salutări participanților la Forumul de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări 2018, găzduit de președintele României, Klaus Iohannis. Donald Trump i-a mulțumit lui Klaus Iohannis într-un mesaj și a reafirmat angajamentul Statelor Unite ”să rămână un puternic aliat și partener în această Inițiativă”.

  • Preşedinta Croaţiei, Kolinda Grabar-Kitarovic (47 de ani) a ajuns, fără să vrea, în centrul atenţiei, pe internet, după ce s-ar fi speculat că aceasta a fost surprinsă în costum de baie, in ipostaze sexy, la plajă. În realitate, fotografiile aparţin nimeni alteia decât celebrei Coco Austin.