Preotul Pomohaci poartă încă sutană

6-actu-1-4col-pomohaci-namaiesti.jpg

În luna iunie, a vizitat Mănăstirea Nămăieşti

Cristian Pomohaci, preotul acuzat că ar fi încercat să corupă sexual un minor, merge mai departe. Cu toate că a fost caterisit şi nu mai are voie să slujească, fostul preot continuă să poarte sutana.

Cristian Pomohaci (49 de ani) n-are nici o jenă. El continuă să apară în public şi să se fotografieze nestingherit, fiind îmbrăcat în haine bisericeşti, în ciuda faptului că i s-a interzis să le poarte, dar şi să mai ţină slujbe pentru enoriaşi. Dacă pe scenă, la concertele pe care le susţine, apare acum doar în costum popular, fostul preot continuă să poarte sutana neagră atunci când merge în vizite prin ţară sau la el în sat. De exemplu, zilele trecute a cântat în zona Câmpulung Muscel şi a vizitat şi Mănăstirea Nămăieşti. Aici s-a fotografiat cu câteva măicuţe şi a postat fotografiile pe pagina lui de Facebook. Apoi, cântăreţul a făcut o incursiune pe Transfăgărăşan, de unde a postat iar imagini.

6-actu-2-1col-pomohaci-transfagarasan-alta.jpg

A mers pe Transfăgărăşan

De remarcat că el se îmbracă în negru, ca un preot, inclusiv atunci când îşi spală berbecuţii la moşia lui de la Moşuni, judeţul Mureş. Aici a slujit Pomohaci, până în urmă cu un an, când a fost ţinta unui scandal sexual. Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia a hotărât, pe 28 iulie, ca preotul Cristian Pomohaci, cercetat de Parchetul General pentru că ar fi încercat să corupă sexual un minor de 17 ani, să fie dat afară din preoţie, oferindu-i posibilitatea de a ataca decizia la mitropolitul Ardealului. Parchetul General a preluat dosarul în care Cristian Pomohaci este cercetat pentru racolare de minori în scopuri sexuale. Preotul a fost înregistrat în timp ce îi cerea favoruri sexuale unui minor, iar înregistrarea a apărut în media.

6-actu-3-15col-pomohaci-mosuni-24-mai.jpg

Şi când tunde berbecuţii, Cristian Pomohaci se îmbracă tot în haină preoţească
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1