Preot din Constanţa ridică un centru pentru copii abandonaţi şi femei abuzate

parintele_claudiu_banu_si_un_cladirea_adapostul_pentru_copii_si_femei.jpg

parintele_claudiu_banu_si_un_cladirea_adapostul_pentru_copii_si_femei
Arhidiaconul Claudiu Banu, un preot din Constanţa care slujeşte la Parohia Sfânta Mina, a ridicat la Techirghiol un aşezământ unde vor fi îngrijiţi copii abandonaţi sau mame abuzate
FOTO: adevarul.ro

Arhidiaconul Claudiu Banu, un preot din Constanţa care slujeşte la Parohia Sfânta Mina, a ridicat la Techirghiol, doar din bani primiţi din donaţii, un aşezământ unde vor fi îngrijiţi copii abandonaţi sau mame abuzate. Până acum au fost cheltuiți 300.000 de euro. Felicitări!

Un preot din Constanța, arhidiaconul Claudiu Banu, a ridicat la Techirghiol, doar din bani primiţi din donaţii, un aşezământ unde vor fi îngrijiţi copii abandonaţi sau mame abuzate, scrie adevarul.ro.

Adăpostul unde vor fi îngrijiţi copiii abandonaţi sau provenind din familii defavorizate şi mame abuzate este aproape gata, spune părintele Claudiu Banu, scrie adevarul.ro.

”Suntem la finisaje. Mai avem de montat gresia pe holuri şi la parter, prize și să dăm exteriorul cu vopsea decorativă. Mobilierul este deja în lucru. Mi-aş dori ca de Paşte să-l inaugurăm“, spune cel care a avut ideea ridicării unui astfel de adăpost, unic în Dobrogea, citat de adevarul.ro.  

Investiţia a început la 1 octombrie 2015 şi a fost ridicată doar din sponsorizări şi donaţii, până acum fiind cheltuiţi 300.000 de euro. Preotul Claudiu Banu spune că mai are nevoie de doar 200.000 de lei, dar că nu se teme că nu va reuşi să finalizeze lucrarea sa de suflet.

centru_pentru_copii_abandonati_techirghiol.jpg

centru_pentru_copii_abandonati_techirghiol
Preotul Claudiu Banu spune că mai are nevoie de doar 200.000 de lei, dar că nu se teme că nu va reuşi să finalizeze lucrarea sa de suflet
FOTO: adevarul.ro

Centru pentru copii abandonaţi şi femei abuzate la Techirghiol

În clădire îşi vor putea găsi adăpost pe o perioadă nedeterminată, între 30 şi 50 de persoane, în funcţie de necesităţi.

”Avem 9 garsoniere şi 3 apartamente. Fiecare dispune de o bucătărie proprie şi vom amenaja şi un loc de joacă pentru cei mici. Tot în centru vom avea şi un cabinet medical“, spune preotul Claudiu Banu, citat de aceeași sursă.

Serviciile medicale, de îngrijire, vor fi asigurate doar pe bază de voluntariat. Până acum, s-au înscris deja 14 voluntari, dar lista este deschisă. Spaţiul va fi păzit şi vor fi montate şi 40 de camere video pentru siguranţa celor care vor fi ocrotiţi.  

Cum i-a venit ideea unui centru pentru copii abandonați și femei abuzate

Arhidiaconul Claudiu Banu este tată. Când a văzut câtă bucurie primeşte şi câtă dragoste este în sufletul lui, gândul i s-a dus către micuţii abandonaţi prin spitale, dar mai ales către cei din casele de copii. Ce putea să facă pentru ei? A avut zile şi nopţi de zbucium. Îl întreba pe Dumnezeu şi îi cerea să-i lumineze calea.

La început, a fost o caravană. A adunat de la credincioşi daruri şi a pornit spre casele de copii pentru a le aduce o mică bucurie. Apoi, s-a gândit că nu este suficient şi că trebuie să facă mai mult.

Citește și:

De ce a luat calea bisericii actorul Silviu Biriș: «Pot deveni preot doar dacă mă călugăresc»

Ziua e la liturghie, seara, pe scenă! Actorul Ovidiu Cuncea, devenit preot, nu s-a lăsat de cele lumești

Loading...

Citește și

  • Sunt și părinți fericiți care au reușit să adopte un copil

    La fiecare nouă ore un copil este părăsit în maternitate, iar numărul celor care intră în sistemul de protecție specială este de 4.000. În prezent, România are în grijă peste 53.000 de minori, dintre care mulți așteaptă să fie luați acasă de o familie iubitoare. Iată cum îi poți înfia!

  • Deși are doi copii biologici cu partenerul ei de viață, Dragoș Bucur, Dana Nălbaru a decis să adopte, acum ceva vreme, și o fetiță de etnie romă. Fosta solistă a îndrăgitei trupe HI-Q a vorbit despre prejudecățile oamenilor în ceea ce privește adopția, dar și etnia fetiței sale, dezvăluind care au fost motivele care au determinat-o să ia decizia de a primi încă un copil în căminul său.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1