Premierul Viorica Dăncilă: ”Voi demisiona dacă nu intru în turul doi”

Ultima actualizare:

    Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a afirmat miercuri seară la Digi 24 că, dacă nu va ajunge în turul doi, îşi va da demisia.Foto: gov.ro
Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a afirmat miercuri seară la Digi 24 că, dacă nu va ajunge în turul doi, îşi va da demisia.Foto: gov.ro

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a afirmat miercuri seară la Digi 24 că deşi iniţial planul era de a avea un candidat comun la prezidenţiale cu ALDE, în urma rezultatelor de la europarlamentare s-a răzgândit. Totodată, premierul a afirmat că dacă nu va ajunge în turul doi, îşi va da demisia.

Președintele PSD Viorica Dăncilă a acordat un interviu miercuri seara (24 iulie) la Digi 24 și a făcut declarații importante.

Principalele declaraţii ale premierului făcute la Digi 24:

  • ”În primul rând vreau să subliniez că nu se poate vorbi doar despre primul tur. PSD merge să câştige alegerile prezidenţiale. Nu ne batem pentru primul tur. Din punctul de vedere al alianţei, am văzut că atât Tăriceanu, cât şi alţi lideri au spus că vor continua alături de noi guvernarea. Noi ne-am fi dorit candidat comun. Eu cred că fiecare partid şi-a făcut propriile calcule şi după rezultatele de la alegerile europarlamentare vrea să-şi arate forţa. Eu cred că guvernarea nu este pusă în pericol şi coaliţia va merge mai departe. Bineînţeles că din punct de vedere al prezideţialelor, fiecare partid va avea propria opinie. Fiecare partid îşi va susţine candidatul. Dar după europarlamentare când rezultatele au fost mult sub aştepteptări, fiecare dintre noi vrem să vedem care este scorul nostrum, cumputem să ne mobilizăm.”
  • ”Liderii de organizaţii judeţene au cerut să avem candidat de la PSD. Şi s-a dat un vot în aces sens în CEx. Cu o singură abţinere toţi au fost de acord. Faptul că am candidat eu, după cum ştiţi, de fiecare dată preşedintele de partid şi-a asumat candidatura. Prima oară am spus că voi susţine un alt candidat. Unde am mers în teritoriu preşedinţii de organizaţii mi-au spus să-mi asum. E datoria ca mea ca preşedinte al PSD să-mi asum candidatura şi să conduc către câştig partidul.”
  • Dacă PSD nu intră în turul 2, categoric îmi voi da demisia, este normal să ne asumăm rezultatele. Aşa cum în teritoriu fiecare comunitate îşi asumă un anumit target, un anumit scor, şi eu va trebui să îmi asum anumite lucruri. Este o demisie de onoare pe care trebuie să o aibă în vedere toţi cei care nu vor atinge scorul propus. Scorul se stabileşte de comun acord în funcţie de potenţialul pe care îl are fiecare organizaţie judeţeană. Preşedintele Iohannis spunea pas cu pas. Noi spunem tur cu tur.”
  • ”În sondaje, sunt aproape de scorul partidului, nu pot să spun că sunt o locomotivă. Sper să devin o locomotivă. Eu nu am avut niciodată discurs anti-european. Dacă am cerut să avem tratament egal, cred că este o abordare corectă. Această abordare trebuie să o aibă toată lumea. Cu cât îţi susţii mai bine punctul de vedere cu atât eşti mai respectat. Ştiu lucrul ăsta pentru că am fost parlamentar european.”
  • ”Eu ţin la o justiţie corectă. Nu vreau să dau ordonanţe de urgenţă pe justiţie. Pe lângă justiţie independentă trebuiesc respectate libertăţile şi drepturile cetăţenilor. Am văzut destule persoane care au fost condamnare, iar pe urmă s-a dovedit că a fost pe nedrept. Cine le dă anii pierduţi, sănătatea?”
  • ”Eu am avut o plângere penală pentru înaltă trădare. Puteam atunci să-mi dau demisia. Bineînţeles că a fost o eroare totală. Cum să faci o plângere de înaltă trădare unui premier pentru un parteneriat strategic cu Israelul. Eu cred că nu trebuie să ne grăbim.”

Citește și

Prima Doamnă a României ar putea fi una dintre ele. Toate sunt frumoase și deștepte

ALDE a decis. Tăriceanu, candidatul partidului la prezidenţiale

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net