Premierul Viorica Dăncilă cere închisoare pe viață pentru criminali, pedofili și violatori

viorica-dancila.jpg

premier viorica dancila
Viorica Dăncilă
foto: click.ro

Premierul Viorica Dăncilă a făcut o declaraţie, joi seara, la Palatul Victoria, precizând că vrea insituirea pedepsei cu închisoare pe viață pentru pedofili, criminali și violatori. Din păcate, pentru Alexandra și Luiza este prea târziu. Însă, aceste legi ar putea salva, pe viitor, alte vieți.

A trebuit să se întâmple o tragedie precum cea de la Caracal pentru ca autoritățile să se trezească, în sfârșit, la realitate și să ia cu adevărat măsuri.

Viorica Dăncilă a declarat, joi seara, că vrea închisoare pe viață și înăsprirea pedepselor pentru toți cei care au abuzat, maltratat și ucis, adică pentru criminali, pedofili și violatori. „ Tragedia de la Caracal ne-a adus în faţă imaginea unei cruzimi inimaginabile care ne-a arătat foarte limpede că împotriva criminalităţii trebuie să ducem un adevărat război. Am spus că vreau sancţiuni drastice pentru criminali, violatori şi pedofili. Voi da o ordonanţă de urgenţă pentru instituirea pedepsei cu închisoarea pe viaţă, respectiv înăsprirea pedepselor pentru aceste fapte. Am zero toleranţă pentru lipsa de umanitate şi lipsa de respect faţă de cetăţean”, a spus premierul.

„Voi da ordonanțe de urgență. Îmi asum acest lucru”

„Am zero toleranţă pentru greşeli, de la atitudini lipsite de responsabilitate şi profesionalism la erori de procedură şi nerespectarea legii. Eu nu pot să accept ca în mandatul meu de prim-ministru românii să se teamă. Vom reforma acest sistem, vom corecta de urgenţă tot ceea ce este greşit şi vom institui mecanismele de prevenţie pentru ca tragedii precum cea de la Caracal să nu mai aibă loc vreodată”. În acest context, premierul a ținut să precizeze faptul că a lansat în dezbatere publică un proiect de lege care îmbunătățește modul în care sunt căutate persoanele dispărute.

Închisoare pe viață pentru criminalil, pedofili și violatori. Propunerea, analizată de Ministerul Justiției

Dăncilă a mai afirmat că Ministerul Justiţiei va aduce propuneri de modificare a legislaţiei penale, pentru înăsprirea acestor pedepse. “Ministerul Justiţiei a demarat o analiză a legislaţiei penale în cazul infracţiunilor grave şi foarte grave şi va aduce propuneri de modificare a legii, inclusiv pentru înăsprirea pedepselor. În calitate de prim-ministru voi da ordonanţele de urgenţă necesare. Aceste modificări legislative trebuie dezbătute şi implementate imediat. Îmi asum să fac acest lucru”, a explicat premierul.

Sancțiuni și demiteri pe bandă rulantă

În urma crimelor de la Caracal, care au șocat și zguduit o Românie întreagă, au căzut și multe „capete” ale sistemului. Toți cei implicați în „cazul Alexandra” care nu și-au făcut treaba au fost demiși sau sunt anchetați. Sancționările au venit pe bandă rulantă și probabil vor continua. „Aşa cum ştiţi am demis întreaga conducere a instituţiilor responsabile şi mai departe pe toţi cei care au gestionat atât de greşit acest caz”, spunea, joi, premierul. ”Există anchete în desfăşurare pentru modul în care aceşti oameni au acţionat. Cine nu-şi înţelege misiunea şi nu poate rezona cu ea, pleacă, cine îşi bate astfel joc de instituţia pe care o reprezintă, pleacă, iar cine trebuie să suporte implicaţiile legale pentru greşelile lui, o va face. Vor fi sancţionaţi fiecare pentru orice eroare dovedită aşa încât să rămână cei care îşi fac bine meseria, cei pentru care primează interesul cetăţeanului”, a afirmat Viorica Dăncilă. Înțelegem că au plecat niște oameni și sperăm să nu vină alții la fel ca ei. Blazați, nepregătiți, incompetenți și lipsiți de orice urmă de empatie. 

Legea care i-ar închide pe viață pe criminali, pedofili și violatori fără drept de eliberare condiționată va trebui foarte bine analizată și abia apoi se va putea da o Ordonanță în acest sens. 

Citește și:

https://www.click.ro/news/national/crimele-din-caracal-diicot-descoperit...

https://www.click.ro/news/national/bunicul-luizei-melencu-nu-si-gaseste-...

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

Loading...
 
 

Citește și

  • Gheorghe Dincă, mecanicul din Caracal care a recunoscut că le-a violat şi le-a ucis pe Luiza Melencu (18 ani) şi pe Alexandra Măceşanu (15 ani), se vaită că ritmul anchetei l-a obosit. Mai mult, asasinul reclamă că în timpul percheziţiilor primeşte apă care se încălzeşte, după cum dezvăluie Claudiu Lascoschi, avocatul său.

  • Chiar dacă Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a violat şi le-a omorât pe Luiza Melencu (18 ani), răpită pe 14 aprilie, şi pe Alexandra Măceşanu (15 ani), sechestrată pe 24 iulie, ancheta se complică în cazul de la Caracal. Motivul? Lipsa cadavrelor. Până acum, în România n-au mai fost instrumentate cazuri de omoruri bazate doar pe resturi umane incinerate.