Premierul Ludovic Orban, măsuri pentru angajații care se întorc la muncă după 1 iunie

Ultima actualizare:

    Ludovic Orban a anunțat măsuri de susținere pentru angajați și angajatorifoto: Inquam Photos
Ludovic Orban a anunțat măsuri de susținere pentru angajați și angajatorifoto: Inquam Photos

Premierul Ludovic a anunțat că Guvernul a decis continuarea plății șomajului tehnic pentru domeniile în care se vor menține restricțiile și după 1 iunie. Pentru domeniile în care va fi reluată activitatea, ”” se va aloca un procent din salariul brut al angajatului, de până la 41,5%, pentru fiecare angajat care îşi reia activitatea în cadrul companiei în care a lucrat”.

Premierul Ludovic Orban a anuțat miercuri seară că pentru acele domenii în care se vor menţine restricţiile, după data de 1 iunie, se va continua plata şomajului tehnic.

”Pentru toate domeniile care îşi vor relua activitatea ca urmare a relaxării restricţiilor, şomajul tehnic va fi înlocuit de o măsură activă de susţinere a reluării activităţii de către angajaţi, prin alocarea unui procent din salariul brut al angajatului, de până la 41,5%, pentru fiecare angajat care îşi reia activitatea în cadrul companiei în care a lucrat”, a spus premierul Orban, într-o declarație de presă la Palatul Victoria, citată de Hotnews.

De asemenea, a mai anunțat el, va fi acordat „un procent de până la 30% din salariul brut companiilor care vor angaja oameni aflați în căutarea unui loc de muncă, pe o perioada de cel puțin trei luni de zile”.

Măsuri similare de susținere a angajărilor se vor lua și în cazul altor categorii, precum absolvenți, persoane cu vârsta apropiată de pensie, dar și pentru zilieri. Companiile care vor primi un astfel de ajutor vor avea obligația să țină angajatul o anumită perioadă de timp.

Ludovic Orban: cele mai importante măsuri pentru angajați și angajatori

  • Pentru acele domenii în care se vor menţine restricţiile, după data de 1 iunie va fi continuată plata şomajului tehnic.
  • Pentru toate domeniile care îşi vor relua activitatea ca urmare a relaxării restricţiilor, şomajul tehnic va fi înlocuit de o măsură activă de susţinere a reluării activităţii de către angajaţi, prin alocarea unui procent din salariul brut al angajatului, de până la 41,5%, pentru fiecare angajat care îşi reia activitatea în cadrul companiei în care a lucrat.
  • Va fi acordat un procent de până la 30% din salariul brut companiilor care vor angaja oameni aflați în căutarea unui loc de muncă, pe o perioadă de cel puțin trei luni de zile.
  • Pentru o serie de categorii pentru care angajarea este mai dificilă, cum sunt tinerii absolvenți, cum sunt persoanele aflate aproape de vârsta de pensionare și care mai greu își găsesc locuri de muncă pe piața muncii, vor fi dezvoltate instrumente de susținere a angajărilor mult mai generoase, susținând un procent semnificativ din salariul brut o perioadă de timp mai lungă.
  • De asemenea, va fi adoptat un act normativ în care va fi aplicată o măsură activă de susținere a angajării zilierilor.

Conform datelor centralizate la Guvern, există aproape 600.000 de români care s-au aflat în șomaj tehnic și până la 700.000 de români care vor fi în căutarea unui loc de muncă, aproape 350.000 de persoane cărora li s-a încheiat contractul de muncă și între 300.000 și 350.000 de români care s-au întors în țară și vor fi în căutarea unui loc de muncă.

Citește și:

INTERVIU Cum și-a salvat Cristiana Copos cele 35 de cofetării în pandemie: ”Nu puteam să închid tot și să mă izolez”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net