Premierul Ludovic Orban a cerut demisia Sorinei Pintea de la șefia Spitalului Judeţean Baia Mare

Ultima actualizare:

    Sorina Pintea suferă de dermatomiozităFoto: Captură video
Sorina Pintea suferă de dermatomiozităFoto: Captură video

Situație incredibilă la Spitalul Județean Baia Mare. Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății și fost director al instituției până în luna februarie, când a fost reținută pentru luare de mită. Apoi s-a repus în funcție și si-a lăsat și un înlocuitor. Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Nelu Tătaru să o demită de la conducerea unității medicale.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, 6 martie, ca Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătăţii, să fie eliberată din arest preventiv, urmând ca aceasta să fie cercetată sub control judiciar pentru 60 de zile, în dosarul în care este acuzată de luare de mită. Decizia este definitivă, iar Sorina Pintea a fost eliberată din Arestul Poliţiei Capitalei. Cel mai probabil, ea urmând să fie internată într-un spital pentru tratament deoarece suferă de o boală autoimună. De altfel, pe timpul detenției, a avut de mai multe ori nevoie de îngrijiri medicale.

Joi, la începutul ședinței de Guvern, Premierul i-a cerut ministrului Sănătății să o demită pe Sorina Pintea de la conducerea spitalului.

“Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş a pus în funcţie o directoare la Spitalul Judeţean. Solicitarea mea e să uzaţi de prerogativele pe care le-aţi dobândit prin ordonanţa de urgenţă adoptată în baza decretului privind instituirea stării de urgenţă şi să demiteţi, dacă este adevărat că acest lucru s-a petrecut, să demiteţi vechiul director care a revenit asupra deciziei şi care, din câte am înţeles, s-a numit pe sine director medical în Spitalul Judeţean”, i-a transmis premierul Ludovic Orban ministrului Sănătății, potrivit news.ro.

Ministrul Nelu Tătaru a răspuns: “Am luat legătura în Maramureş şi pregătim procedurile”.

Sorina Pintea și-a retras demisia pentru a se pensiona pe caz de boală

Sorina Pintea a anunţat, miercuri, că îşi retrage demisia din funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" din Baia Mare. Ea va fi înlocuită însă, pe durata incapacităţii temporare de muncă, de directorul medical Vasile Pop.

Fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea vrea să se pensioneze pe caz de boală, iar retragerea demisiei din funcția de manager al Spitalul județean din Baia Mare este o simplă formalitate, spune avocatul acesteia, Viorel Mocanu, potrivit Digi 24.

Pintea își dăduse demisa după ce a fost acuzată de DNA de luare de mită în formă continuată. În prezent, ea este cercetată sub control judiciar, după ce inițial a fost arestată preventiv.

„La data de 2 martie 2020, Sorina Pintea, fiind arestată preventiv, din proprie inițiativă, a formulat demisia din funcția de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr.Constantin Opriş" - Baia Mare, demisie care a fost înregistrată în data de 5 martie 2020, dată de la care au început să curgă cele 30/45 de zile pentru predarea madatului către actualul manager, dl. doctor Pop Vasile”, arată avocatul.

El adaugă că, după ieșirea din arest, Pintea a fost internată în spital și nu a putut merge să-i predea mandatul lui Vasile Pop. Acum fostul ministru și-a depus actele pentru pensionare pe caz de boală, ea afându-se în continuare în concediu medical. Toate atribuțiile de manager îi aparțin doctorului Vasile Pop, cel care a înlocuit-o și din 28 februarie 2020 până în prezent.  Avocatul acesteia a mai spus că Pintea nu și-a revenit din punct de vedere al stării de sănătate și că nu are intenția să revină în funcția de manager sau în viața politică.

„Renunțarea la demisie a reprezentat o simplă formalitate, de comun acord, pentru a-i fi dată posibilitatea, în măsura în care starea de sănătate îi va permite, să predea integral mandatul”, mai spune Vasile Mocanu.

Pintea, reținută de DNA pentru mită

Sorina Pintea a fost reţinută de DNA la sfârşitul lunii februarie, fiind acuzată de luare de mită în formă continuată pentru că ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect “proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Pe durata arestului, ea a necesitat în mai multe rânduri îngrijiri medicale din cauza bolii autoimuine de care suferă. Ulterior, ea a fost plasată sub control judiciar.

Citește și: 

Imagini dramatice cu Sorina Pintea, scoasă din arest și târâtă la un nou control medical

VIDEO Mărturia fiului Sorinei Pintea, în legătură cu flagrantul mamei sale. L-a implicat și pe senatorul PSD Liviu Pop

Parteneri

image
image
image
image
image
image
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net