Premierul l-a revocat pe ministrul Justiției. Reacția lui Stelian Ion: “Florin Cîțu nu are respect pentru lege”

Ultima actualizare:

    Florin Cîțu a cerut revocarea lui Stelian Ion din funcția de ministru al JustițieiFoto: Facebook
Florin Cîțu a cerut revocarea lui Stelian Ion din funcția de ministru al JustițieiFoto: Facebook

Florin Cîțu a anunțat revocarea lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției. Premierul a invocat că acesta nu a reușit să se impună în coaliție și că nu-și duce la bun sfârșit proiectele.

"Am luat o decizie necesară. Acum câteva minute am trimis preşedintelui României cererea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei, domnul Stelian Ion", a declarat Florin Cîţu miercuri seară, 1 septembrie.

Florin Cîțu i-a reproșat lui Stelian Ion că "șantajează poporul român" prin blocarea unor proiecte de dezvoltare și, de asemenea, că nu a reușit desființarea Secției pentru investigarea magistraților, scrie Digi24.

"Nu voi accepta în Guvernul Romîniei miniștri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care (...) nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să-și ducă la bun sfârșit proiectele. Un exemplu este desființarea Secției speciale, care nici după opt luni de mandat nu a fost desființată. A bloca activitatea Guvernului doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare. Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat", a spus premierul. 


    Premierul Cîțu declanșează un nou cutremur în coaliția de Guvernare. Aleșii se cerată pe banii PNDLSursa foto: Facebook
Premierul Cîțu declanșează un nou cutremur în coaliția de Guvernare. Aleșii se cerată pe banii PNDLSursa foto: Facebook
  • Reacția lui Stelian Ion după anunțul revocării

Reacția ministrului Justiției nu a întârziat să apară. Acesta și-a exprimat o opinie dură pe Facebook.

"Premierul Florin Cîțu arată în seara aceasta, încă o dată, că nu are respect pentru lege, pentru Constituție. Având în vedere antecedentele sale, poate că nu este de mirare. 

În felul acesta Florin Cîțu și-a semnat de fapt propria plecare din Guvern pentru că este doar o chestiune de timp până când Florin Cîțu va pleca acasă.

Șantaj și iresponsabilitate înseamnă să îi ceri imperativ ministrului Justiției să îți dea un aviz la minut pe un proiect cu miză uriașă pentru care termenul legal de avizare este de 4 zile lucrătoare de la primirea originalului. Precizez încă o data că nici până la această oră originalul proiectului PNDL 3 nu a fost trimis la Ministerul Justiției pentru obținerea avizului.

Povestea are și un substrat nevăzut, legat de procedura de numire a procurorilor de rang înalt aflată în derulare. Aceasta este miza nevăzută", a transmis Stelian Ion.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net