Premierul Florin Cîțu, replică dezinteresată în scandalul uciderii ursului Arthur: „Se pare că nu e cel mai mare urs”

Ultima actualizare:

    Florin Cîțu, Prim-Ministru al României
Florin Cîțu, Prim-Ministru al României

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri, 5 mai, după ședința de guvern, că a avut o discuție cu ministrul Tanczos Barna despre uciderea ursului Arthur, despre care asociațiile de mediu spun că era cel mai mare urs din România. Acesta a replicat că animalul nu ar fi, de fapt, cel mai mare, ca și când aceasta ar fi fost problema.

„Am avut o discuție cu domnul ministru, înțeleg că există o anchetă, vom vedea care sunt rezultatele. Se pare că nu toate informațiile din spațiul public sunt corecte. Se pare că nu este cel mai mare urs, vom vedea care sunt concluziile anchetei”, a declarat Cîțu, întrebat despre ursul vânat de un prinț din Austria.

Uciderea ursului, act de braconaj?

Și ministrul Mediului, Tanczos Barna, a încercat să justifice actul, susținând că urșii „creează probleme”. Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a declarat miercuri la Digi24 că braconajul este principala suspiciune în cazul ursului Arthur, împușcat pe un fond de vânătoare din Covasna, în locul unei ursoaice care provoca pagube în gospodăriile oamenilor.

Berceanu a enumerat mai multe indicii care ridică semne de întrebare: de la confundarea unei ursoaice cu un mascul-alfa, până la graba cu care s-a decis împușcarea ursului.

Prințul austriac Emanuel von und zu Liechtenstein ar fi venit în România în luna martie, și, contra unei taxe de 7.000 de euro a primit o derogare oferită de Ministerul Mediului din România pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula.

Totuși, prințul nu a omorât ursoaica vizată, ci un mascul care trăia în adâncul pădurii și care nu venise niciodată în apropierea localităților. 

image
image
image
image
image
image
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net