Pregăteşte-ți copilul pentru şcoală cu o vizită amuzantă la muzeu!

Ultima actualizare:

    Muzeul CFR. Copiii vor fi încântaţi să descopere machete de trenuri și locomotive
Muzeul CFR. Copiii vor fi încântaţi să descopere machete de trenuri și locomotive

Trecem în fiecare zi pe lângă clădiri încărcate de istorie, dar oare câţi dintre noi ne-am propus să le descoperim cu adevărat? Pentru că e încă vacanţă, vă dăm o idee de petrecut timpul în Bucureşti: să vizitaţi împreună cu copilul două muzee fascinante. Vor fi câteva ore distractive, dar şi educative, care îl vor pregăti, uşor-uşor, şi pentru începutul anului şcolar.

Nu există bucureştean care să nu ştie unde este Foişorul de Foc. O bucată de istorie la intersecţia Bulevardului Ferdinand I cu Strada Traian. Preţ de patru decenii, începând cu anul 1892, a fost „inima” activităţii pompierilor din Capitală: de aici se anunţau incendiile, de aici se supravegheau posturile de pompieri. Ce-ar fi să-ţi iei copilul de mână şi să-l duci la muzeul pe care îl găzduieşte acum Foişorul de Foc?

Muzeul pompierilor. Se află în interiorul Foișorului de foc
Muzeul pompierilor. Se află în interiorul Foișorului de foc

Este o adevărată lecţie de istorie, dar poate fi şi o lecţie de viaţă dacă îi vorbeşti despre curajul şi devotamentul pompierilor care au salvat mii de vieţi în revoluţii, războaie sau momente când natura s-a dezlănţuit. Sunt expuse uniforme de epocă, echipamente mai puţin cunoscute de stingere a incendiilor, documente şi scrisori, steaguri şi diplome care, cu siguranţă, îi vor fascina pe cei mici. Muzeul se poate vizita zilnic, de luni până vineri, între orele 8.00-16.00. O vizită la fel de educativă este şi cea la Muzeul CFR. Clădirea cu intrare din Calea Griviţei adăposteşte o mulţime de exponate de profil. Micuţii vizitatori vor rămâne nemişcaţi în faţa spectaculoasei diorame, piesa de rezistenţă a muzeului inaugurat la 10 iunie 1939, sub denumirea de Muzeul Ceferiştilor. Diorama are 14 m lungime şi 4 m lăţime, iar traseul feroviar parcurge zone de câmpie, zone de dealuri, dar şi porţiuni dificile specifice zonelor montane, cu tuneluri şi poduri. Veţi putea descoperi, plimbându-vă prin sălile muzeului, modele de şine, machete ale locomotivelor construite în România, uniforme ale angajaţilor de la Căile Ferate Române, dar şi biroul celebrului inginer Anghel Saligny.

Programul cultural “Destination: Bucharest” este desfăşurat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net