Povestea tulburătoare a Luizei Melencu, prima victimă a lui Gheorghe Dincă

Ultima actualizare:

    Luiza Melencu,  adolescenta  dispărută  pe 14 aprilie
Luiza Melencu, adolescenta dispărută pe 14 aprilie

Aripi frânte! Luiza Melencu (18 ani), fata din Dioşti (Dolj), despre care se presupune că este prima victimă a lui Gheorghe Dincă, mecanicul din Caracal, era şefa clasei, avea planuri mari de viitor şi o relaţie deosebită cu familia. Anchetatorii au descoperit luni, la marginea unei păduri, oase carbonizate, aflate într-un sac, despre care Dincă spune că i-ar aparţine Luizei.

Luiza Melencu, o puştoaică mereu veselă, a dispărut într-o duminică, pe 14 aprilie, după ce a plecat din Dioşti (Dolj) spre Caracal, pentru a scoate, de la un bancomat, bani trimişi de mama sa, care lucra în Anglia, cu un contract temporar de muncă. Fata era nerăbdătoare să-şi cumpere o pereche de pantofi sport, scrie adevarul.ro. 

Bunicul a intrat în panică. La întoarcere, fiindcă microbuzele nu aveau curse duminica, a plecat cu o maşină de ocazie, cel mai probabil un Renault Megane gri, cu numărul de înmatriculare OT 48 WYW, aparţinându-i lui Gheorghe Dincă. Ea şi-a sunat bunicul în timp ce se afla încă la Caracal, i-a spus că nu a reuşit să retragă banii şi că se întoarce acasă. Fiindcă n-a ajuns în timpul estimat de bunicul său, bărbatul s-a îngrijorat. A sunat-o imediat pe Luiza, dar n-a reuşit s-o contacteze. Deşi era o zi de duminică, bătrânul a anunţat Poliţia despre dispariţia nepoatei sale. Pensionarul a revenit şi a doua zi, şi multe alte zile după, mai întâi la Dioşti, ulterior la Secţia de poliţie Coşoveni. A fost umilit, i s-a spus să aştepte, pentru că, cel mai probabil, fata e plecată „cu vreun Făt-Frumos“ şi se va întoarce. 

A doua zi de la dispariţie, omul a primit un telefon menit să-l liniştească, doar că bunicul s-a alertat şi mai tare. Un bărbat i-a spus: „Mihaela nu vrea să vorbească cu dumneavoastră, dar e bine, plecăm din ţară“, povesteşte mama Luizei, Georgeta Melencu. Doar că fetei nimeni nu-i spunea Mihaela, toţi apropiaţii o alintau Lulu. 

Statui ale deznădejdii: mama şi bunicul Luizei
Statui ale deznădejdii: mama şi bunicul Luizei

Au bătut la toate uşile. Au urmat zile, apoi luni de coşmar, de drumuri, de căutări pe toate cărările, pe toate străzile, prin localităţile mai apropiate sau mai îndepărtate. La o lună şi jumătate de la anunţul dispariţiei, dosarul Luizei a ajuns de la un parchet local la secţia DIICOT Craiova, unde căutările n-au avansat, în schimb au continuat umilinţele la care a fost supusă familia. Bunicul a fost inclusiv suspectat că ascunde anumite lucruri, fiind testat cu detectorul de minciuni.

Familia a continuat să bată la toate uşile, a trimis, ajutată de tatăl unei fete dispărute tot din Caracal, cu 20 de ani în urmă, petiţii, scrisori deschise către toată lumea, scrisori adresate inclusiv preşedintelui Klaus Iohannis şi ministrului de Interne de la vremea respectivă, Carmen Dan. Dispariţia fetei a fost luată, însă, cu adevărat în seamă, pe 25 iulie, când o fată cu trei ani mai mică, dispărută şi ea tot din Caracal, tot cu o maşină de ocazie, a sunat la 112, a anunţat că a fost sechestrată de un bărbat din Caracal, că a fost răpită cu o maşină gri şi că a fost violată. Astfel, „cazul Alexandra“ a devenit „cazul Luiza şi Alexandra“.  

Anchetatorii răscolesc  zilnic proprietatea  asasinului
Anchetatorii răscolesc zilnic proprietatea asasinului

“Luiza era şefa clasei”. Profesoara Larisa Păun, diriginta fetei la Colegiul Tehnic “Costin D. Neniţescu” din Craiova, are cuvinte frumoase despre puştoaică: „Luiza era un copil foarte bun şi cu principii sănătoase, crescută foarte bine. A fost surprinzător că a dispărut. Ţineam legătura şi cu părinţii, şi cu bunicii, pentru că părinţii munceau în străinătate. Şi copilul era foarte bun, era şefa clasei, liantul clasei… Aveam mare încredere în ea. (…) Era într-o relaţie foarte bună cu părinţii şi cu bunicii. Era chiar printre copiii care ştiau că trebuie să-şi termine şcoala mai întâi“.

În momentul dispariţiei, Luiza era elevă în clasa a XI-a, la profilul Tehnician operator tehnică de calcul. Colegii fetei, care stătea în internat, au aflat despre dispariţie chiar în acea zi de duminică. Au dat alerta pe Facebook, apoi au conceput anunţuri şi le-au distribuit în locuri aglomerate din Craiova. 

Trei ani de şcoală în Italia

Luiza Melencu, fata plânsă în faţa unei ţări întregi de bunici şi părinţi, a făcut trei ani de şcoală în Italia, acolo unde mama ei, Georgeta Melencu, a lucrat timp de 12 ani. „Trei ani am avut-o în Italia. Am lucrat în Italia şi apoi am mers pentru un contract de 3 luni în Anglia, cu sora mea. Vă daţi seama, tot pentru ea, pentru un trai mai bun, pentru că, în Italia, ziua era plătită cu 30 de euro, iar aici, în Anglia, e 80 de lire. În Italia am lucrat în agricultură, la mere şi la roşii”, îşi aminteşte mama Luizei. 

“Noi eram plecaţi şapte luni pe an. În vacanţe le aduceam în Italia. Când au crescut,  aveau vreo 12 ani, am vrut să le duc acasă. Ele au început să plângă. Mi s-a rupt inima şi le-am spus: «Rămâneţi şi vă dau aici la şcoală». Crescând un pic, Luiza a zis: «Mami, mie aici nu prea îmi place, nu e şcoala ca-n România». A făcut a V-a, a VI-a şi a VII-a în Italia. Când am adus-o înapoi în România a pierdut un an. Ea a fost de acord, a spus că indiferent că pierde un an, vrea să termine liceul“, spune Georgeta Melencu.

Sora Luizei, Roxana, care împlineşte 22 de ani, s-a căsătorit între timp, iar Luiza a rămas tot în grija bunicilor. Diriginta spune că fata îşi dorea enorm să termine liceul şi să dea la facultate. „Era un copil foarte bun, serios şi cu planuri de viitor“, o descrie profesoara Păun. 

Click! spune

Anchetatorii anunță că în liziera de la marginea Caracalului, unde descoperiseră resturi umane, au fost identificate marţi, după cernerea cenuşei, şi alte fragmente osoase şi dinţi. Gheorghe Dincă susţine că a ucis-o pe Luiza Melencu în ziua răpirii, pe 14 aprilie, şi că rămăşiţele găsite în pădure îi aparţin acesteia. De asemenea, anchetatorii au descoperit sub locuinţa lui Dincă un tunel, care duce într-o încăpere unde se afla doar o saltea.

Durerea unei mame: «M-am simțit umilită»

Georgeta Melencu e revoltată după ce, aproape patru luni, familia i-a fost batjocorită de autorităţi şi că de-abia acum, de când a explodat „cazul Alexandra“, poliţiştii şi-au amintit de fata dispărută în aprilie. „Eu, una, m-am simţit umilită din toate punctele de vedere. Uitaţi-vă în ce situaţie am ajuns! Luptăm de trei luni pentru Luiza, iar dacă nu era cazul Alexandrei, cazul nostru era muşamalizat. Unde n-am făcut petiţii, chiar am făcut tot ce mi-a stat în putinţă. Am deschis toate uşile, dar eu le deschideam, ele se-nchideau. (…) Chiar vreau adevărul. Sunt conştientă că sunt două variante, ori viu, ori mort, dar vreau să ştiu. Chiar că e o cenuşă, chiar că e un os, chiar că e… Dar nu vedeţi că acest monstru îşi bate joc?“, şopteşte, sfâţiată de durere, Georgeta Melencu. 

«Miroase a cadavru peste tot»

Tonel Pop, avocatul familiei Melencu, e îngrozit. El susţine că locuinţa lui Gheorghe Dincă, mecanicul din Caracal care a recunoscut că le-a violat și le-a ucis pe Luiza Melencu (18 ani), răpită pe 14 aprilie, și pe Alexandra Măceșanu (15 ani), sechestrată pe 24 iulie, este un dezastru. „Această casă, în integralitatea ei, mai ales parterul, inclusiv curtea, inclusiv acea încăpere unde a ţinut fetele, cu patul acela de fier, totul pute a cadavru. Miroase peste tot, iese din pământ, din subsol, din camera aceea, din pereţi, deci miroase a cadavru peste tot”, transmite avocatul, conform news.ro. El dezvăluie că în prezent se copiază datele dintr-un laptop, trei telefoane şi un aparat foto și că Gheorghe Dincă asistă la aceste percheziţii, procedura fiind „mai mult decât riguros respectată, tocmai pentru a nu putea invoca mâine - poimâine un viciu de procedură. Este tratat bine, i se dă apă, stă pe bancă. Pare resemnat”, încheie Pop. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net