Povestea jandarmului care a salvat 13 bolnavi dintr-un incendiu. ”Fiul meu era cu mine și plângea”

colonelul-ionel-marcu-de-la-jandarmeria-calarasi.jpg

Colonelul Ionel Marcu a salvat din incendiu 13 bolnavi de TBC
Colonelul Ionel Marcu a salvat din incendiu 13 bolnavi de TBC

Sunt salvatori și în timpul liber! Un jandarm din Călărași a sărit să salveze mai mulți bolnavi dintr-un incediu izbucnit la Spitalul Municipal Oltenița. Aștepta pe hol ca fiul său să fie văzut de un medic când deodată etajul s-a umplut de fum. Ardeau cablurile într-un cabinet al doctorilor.

Ionel Marcu are 48 de ani și de 27 de ani servește patria. Este devotat și nu degeaba colonelul a ajuns să fie numit inspector-șef al Jandarmeriei Călărași.

Chiar dacă se află la comandă, iarna merge să scoată sinistrații din nămeți și dă la lopată cot la cot cu caporalii.

jandarmi-iarna-la-deszapezire.jpg

Iarna, colonelul jandarm scoate sinistrații din nămeți
Iarna, colonelul jandarm scoate sinistrații din nămeți
”Sunt obișnuit cu greul”, ne-a spus bărbatul. Ultima misiune salvatore a avut-o zilele trecute la Spitalul Municipal Oltenița. Era ora 17.00. Se afla în timpul liber și venise cu soția și fiul lor, în vârstă de 6 ani, pentru un control.

Incendiul a izbucnit din cabinetul medicilor

”Așteptam pentru ca cel mic să fie consultat când la un moment dat am văzut că iese fum de la Secția TBC. Incendiul izbucnise în cabinetul medicilor, dar tot etajul era plin de fum. Împreună cu asistentele medicale, i-am evacuat pe cei 13 bolnavi internați, după care am spart ușa cabinetului ca să pot stinge focul cu un extinctor. Când a văzut că intru acolo, fiul meu a început să plângă. I-a fost teamă că aș fi putut să pățesc ceva. Soția l-a luat și l-a scos în curte. Abia când m-a văzut s-a liniștit, dar eram negru de la fum”, ne-a povestit colonelul Marcu.

În urma lui au venit pompierii, care au izolat zona și au stabilit că incendiul izbucnise de la un scurtcircuit electric.

În spitalul din Oltenița pot fi internați 230 de bolnavi pe cele cinci secții.

spitalul-municipal-oltenita.jpg

La Spitalul Muncipal Oltenița a izbucnit incendiul
La Spitalul Muncipal Oltenița a izbucnit incendiul

 

Loading...