Postul Paştelui 2019 începe pe 11 martie. Ce nu trebuie să faci timp de 40 de zile

shutterstock_648899398.jpg

Postul Pastelui 2019 începe mâine. Ce nu trebuie să faci timp de 40 de zile
Postul este hrana sufletului pentru a putea vieţui veşnic
foto: Shutterstock

După ce Iisus Hristos şi-a început lucrarea mântuitoare pe pământ a mers la Sfântul Ioan Înaintemergătorul şi s-a botezat în apa Iordanului. Apoi a mers în deşert şi nu s-a atins de hrană timp de 40 de zile şi de 40 de nopţi întărindu-se astfel pentru lupta cea grea pe care o avea de dus pentru a îndeplini ceea ce Tatăl i-a cerut.


Postul Pastelui 2019 începe mâine. Ce nu trebuie să faci timp de 40 de zile

Postul este una din binecuvântările pe care ni le-a dat Dumnezeu pentru a putea înainta spre mântuire. Postul este hrana sufletului pentru a putea vieţui veşnic. 

Postul este bun, dar împletit cu rugăciune este şi mai bun. Este important să avem grijă la ce mâncăm şi să nu mâncăm de dulce dar şi mai important este să ne înfrânăm, după putinţă, de la tot păcatul. Altfel spus ca să nu postim degeaba cu pântecele, să nu gândim de rău pe alţii, să nu minţim, să nu pălăvrăgim şi să nu bârfim, să nu luăm în râs pe alţii şi să nu ne enervăm. Sfinţii părinţi ne învaţă că postul nu este numai al pântecelui ci este şi al ochilor, şi trebuie să ne înfrânăm îndrăzneala privirii şi să nu privim la alţii cu răutate. Postul este de asemenea şi o luptă mai puternică în a ne abţine de la a face rău, de a vorbi de rău şi de a gândi de rău.

Postul nu este un scop al vieţii ci este doar mijlocul prin care putem ajunge la esenţă, adică să ne îndumnezeim şi astfel, împreună cu marea milă a lui Dumnezeu se putem fi mântuiţi.

Pe lângă post şi rugăciune este important pe calea mântuirii şi să facem milostenie, adică să dăm de pomană.

ce_nu_trebuie_sa_faci_timp_de_40_de_zile.jpg

Postul Pastelui 2019 începe mâine. Ce nu trebuie să faci timp de 40 de zile
Milostenia este armă în lupta pentru mântuire alături de post şi rugăciune
foto: Shutterstock

Ce nu trebuie să faci timp de 40 de zile

De fapt postul paştelui ortodox  durează anul acesta 7 sătămâni şi are două zile de dezlegare, Buna Vestire care este 25 martie şi 21 aprilie când se prăznuieşte Intrarea Dumnului în Ierusalim şi începutul patimilor sale.

Ce nu trebuie să faci timp de 40 de zile:

 • Să nu mănânci carne sau produse din carne. Dacă eşti vegetarian nu înseamnă că ţi post. De aceea vegetarienii dacă vor să ţină post ar fi bine să reunţe la unele vegetale preferate, de exemplu ciupercile şi bananele;
 • Să nu gândeşti de rău pe alţii, să ne păstrăm mintea la Dumneze prin rugăciune;
 • Să nu minţi;
 • Să nu bârfeşti;
 • Să nu vorbeşti dacă nu ai nimic de spus;
 • Să nu te enervezi;
 • Să nu te mândreşti;
 • Să nu faci rău;
 • Să nu vorbeşti de rău;
 • Să nu gândeşti de rău.
Loading...

Citește și

 • Calendar ortodox 2019, martie. Sărbători religioase, sfinţi, posturi, bunavestire

  Sărbătorile religioase și posturile din Calendarul ortodox 2019 sunt foarte importante pentru toți credincioșii creștin ortodocși, așa că trebuie să fie la curent cu ele. Click! îți spune care sunt sărbătorile religioase și zilele de post din luna februarie, conform Calendarului ortodox 2019, ca să te poți pregăti pentru ele. Praznicul lunii martie este Bunavestire, la 25 martie.

 • Calendar ortodox 2019, februarie. Sărbători religioase, sfinţi, posturi

  Sărbătorile religioase și posturile din Calendarul ortodox 2019 sunt foarte importante pentru toți credincioșii creștin ortodocși, așa că trebuie să fie la curent cu ele. Click! îți spune care sunt sărbătorile religioase și zilele de post din luna februarie, conform Calendarului ortodox 2019, ca să te poți pregăti pentru ele. Luna februarie are un singur praznic: Întâmpinarea Domnului.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1