Poștașii le aduc bolnavilor medicamentele la ușă. Unde se întâmplă asta

postas-care-livreaza-la-tara.jpg

Poștașii le livrează medicamentele acasă bolavilor din Cluj, aflați în programul național de sănătate
Poștașii le livrează medicamentele acasă bolavilor din Cluj, aflați în programul național de sănătate

Medicamente la ușă. Așa se numește programul prin care Poșta Română le livrează bolnavilor medicamente acasă. Deocamdată, este adresat clujenilor, care sunt incluși în programele naționale ale casei de sănătate teritoriale.

Poşta Română a încheiat un acord de colaborare cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj Napoca, prin care poștașii vor livra medicamente și materiale sanitare pacienților aflați în evidența ambulatoriilor integrate ale spitalului și care sunt incluși în programele naționale ale Casei Județene de Asigurări de Sănătate Cluj.

Poștașii le aduc bolnavilor  medicamentele la ușă. Unde se întâmplă asta 

Vorbim despre Programul Național al bolilor neurologice, unde intră scleroza multiplă, Programul Național al bolilor endocrine, Programul Național pentru boli rare-epidermiloză buloasă, și Programul Național de Diabet.

Trimiterile vor ajunge la ușa pacienților prin serviciul Stai Acasă Plus al Poștei Române.

Acesta le permite clienţilor persoane juridice publice sau private, livrarea de la ușă la ușă a comezilor către bolnavi.

Cu acest nou serviciu, produsele comandate pot fi livrate direct la adresa indicată de client.

Toate pachetele vor fi ambalate și transportate conform recomandărilor producătorilor/distribuitorilor de materiale sanitare, iar acolo unde necesită condiții de frig la transport vor fi preluate în lăzi frigorifice. 

Poștașii vor contacta destinatarul, care le va spune când este găsit acasă, abia apoi vor face livrarea.

Pentru livrarea medicamentelor la ușă se plătește 15 lei fără TVA

Destinatarul confirmă primirea prin semnatură pe formularul AWB, iar poștașul încasează 15 lei (fără TVA), contravaloarea taxei de distribuire.

Plata se poate face cu bani cash sau cu cardul.

 ”În contextul epidemiologic actual, românii trebuie să respecte indicațiile autorităților privind izolarea la domiciliu, iar acest serviciu este gândit ca urmare a satisfacerii necesității unei nevoi din ce în ce mai acute a furnizorilor de livrare la domiciliu a comenzilor.  Pentru funcționalitatea acestui nou serviciu pus de la dispoziție de Poșta Română a format echipe dedicate acestui tip de activitate. Toți angajații Poștei Române au fost instruiți în confomitate cu măsurile de prevenire şi limitare a răspândiri a virusului COVID-19 transmise de către Ministerul Sănătăţii,” au precizat reprezentanții Poșta Română. Factorii poștali vor păstra distanţa de doi metri faţă de bolnavii cărora le distribuie medicamentele și nu vor intra în casele lor.

 

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1