Pompierii au refăcut acoperișul unei case mistuite de incendiu

Ultima actualizare:

    Pompierii au muncit în timpul liber
Pompierii au muncit în timpul liber

Drama unei familii și curajul unui tată i-au făcut pe pompieri să se întoarcă la locul unui incendiu pentru a da o speranță unor oameni rămași fără munca de o viață. Pe 22 septembrie, la ora 23.49, un incendiu a izbucnit la casa familiei Ursu din satul Brătășani (Teleorman). Focul a fost observat târziu, astfel încât flăcările au distrus aproximativ 80% din casa în care locuiau cei doi bunici și nepoțica lor, Simona, o fetiță de numai 7 ani.

Bunicii au ieșit la timp, moment în care au realizat că fata a rămas în camera ei, dormind. Norocul lor a fost că, în acea seară, venise tatăl Simonei (părinții ei sunt plecați la muncă în zona Câmpulung Muscel), iar părintele a intrat în flăcări și a reușit să o scoată teafără. A suferit mai multe arsuri în zona spatelui, dar nimic nu mai conta: fetița este în viață.

Gestul tatălui, care și-a pus viața în pericol pentru salvarea copilului, i-a impresionat pe pompieri, scrie adevarul.ro. Astfel, la câteva zile după misiune, salvatorii și-au propus să-i ajute pe cei doi bătrâni să aibă din nou un acoperiș deasupra capului.

„Ne-a emoționat drama familiei, mai ales că un părinte și-a riscat viața pentru a-și salva fetița. Iată că un părinte trece și prin foc pentru copilul său”, spune maiorul Gelu Dragomir, de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Teleorman.

Așa arată acum acoperișul casei în care locuiește familia Ursu
Așa arată acum acoperișul casei în care locuiește familia Ursu

În timpul lor liber, pompierii au început să lucreze la reconstrucția acoperișului. Mai mult, ei au adunat și 4.000 de lei, bani pe care i-au donat familiei Ursu. „Proprietarul nu este omul care să trăiască din milă, este un om harnic. Dorința lui era să aibă acoperișul, apoi, din pensie, treptat, o să-și refacă încăperile. Și lucrul acesta ne-a impresionat”, adaugă Gelu Dragomir. Timp de o săptămână, aproximativ 15 pompieri militari, ajutați și de alți voluntari, au lucrat zilnic și au reușit să refacă tot acoperișul casei incendiate. Partea de lemn necesară construcției a fost cumpărată chiar de proprietar, cu bani luați împrumut, iar tabla a fost donată de un om de afaceri.

„Mai aveam puțin în spate și terminam reabilitarea casei. Dar uite că s-a întâmplat nenorocirea asta. Parcă eram în război, nici în filme nu era așa o flacără. A explodat și butelia”, povestește Petru Ursu, proprietarul casei. În toată deznădejdea sa, omul este fericit că nepoata a scăpat cu viață, că este sănătoasă și poate merge în continuare la școala din sat, unde este prima la învățătură.

image
image
image
image
image
image
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net