Poluare extremă. Patru tone de gunoaie, strânse de pe malul Lacului Bicaz!

gunoaie-lacul_bicaz.jpg

Pe malul lacului Bicaz au fost găsite bidoane, peturi și greble
Pe malul lacului Bicaz au fost găsite patru tone de gunoaie: bidoane, peturi și greble
FOTO: adevarul.ro
Citeste tot despre: 

Membrii a două asociaţii de voluntariat au strâns gunoaie timp de trei zile de pe malul Lacului Izvorul Muntelui, în apropiere de Barajul Bicaz.Nici nu se vedea apa lacului din cauza peturilor și ambalajelor aruncate în neștire.

Patru tone de gunoaie, strânse de pe malul Lacului Bicaz!  Peste 200 de voluntari ai Asociaţiei Sens Civic şi Act for Tomorrow, cărora li s-a alăturat sponsorul Fairy România s-au implicat în perioada 13-15 septembrie într-o acţiune de igienizare a malului Lacului Izvorul Muntelui, scrie adevarul.ro.

Patru tone de gunoaie, strânse de pe malul Lacului Bicaz

În perioada celor trei zile, voluntarii au colectat din zona Potoci, aproape de Barajul Bicaz, circa patru tone de deşeuri aduse de afluenţii lacului (râul Bistriţa în mod special), dar şi aruncate de turişti ori localnici din zonă.  Cu toate că au fost strânşi peste 1.000 de saci plini cu gunoaie, o mare parte a lacului continuă să fie acoperită cu deşeuri.

voluntarii_au_colectat_gunoaiele_in_1000_de_saci_foto_andrei_carabelea_facebook.jpg

Voluntarii au strâns gunoaiele de la lacul Bicaz în peste 1.000 de saci
Voluntarii au strâns gunoaiele de la lacul Bicaz în peste 1.000 de saci
FOTO: adevarul.ro

”Lacul Bicaz adună aceste mizerii din tot bazinul lui hidrografic. Ne-ar fi trebuit cel puţin o săptămână de muncă intensă a vreo 100-150 de oameni ca să curăţăm tot lacul. Mizeria asta se adună în fiecare an după ce trece dezgheţul care cară la vale tot ce aruncă lumea fără milă şi bun simţ“, spune Diana Maria Voicu, participantă la acţiune, citată de adevarul.ro.

Pe malul lacului au fost găsite bidoane, peturi și greble

Ea a menţionat că în una din zile, voluntarii au făcut un concurs: cine găseşte cele mai mari trăznăi pe plajă, în afară de banalele PET-uri din plastic.

”Din meniu: brichete, papuci, mult polistiren expandat o greblă, borcane de toate felurile, sticle, flacoane de esenţe sau medicamente, doze de bere şi de spray, folie de polietilenă, bidoane mari şi barosane, sandale, un braţ de la o păpuşă, cutii de vopsea, cioburi de plastic, mingi, galoşi, bocanci, un pulover, lăzi de plastic, spumă poliuretanică, conserve, butelii de propan mici, caserole, tuburi de muştar, pahare de plastic, bucăţi de izopren, găletuşe de iaurt, tuburi de creme, un spoiler de Dacia şi un cauciuc de tractor“, prezintă Diana Maria Voicu „recolta“ de deşeuri colectată  de pe malul unui golfuleţ în circa 120 de saci, citată de adevarul.ro.

Citește și:

Vedetele au ieşit la adunat gunoaie

Ora Pământului 2019 în România. Ce poți face pentru protecția planetei

Loading...

Citește și

  • Galați. Dunărea este invadată de tone de gunoaie: sticle, bidoane, cadavre de animale, crengi, pungi din plastic

    Este dezastru pe Dunăre. Din cauza ploilor abundente, debitul fluviului a crescut la peste 11.600 mc/s, adică dublul celui normal. Râurile ieșite din matcă au adus tone de gunoaie din toată țara, care acum acoperă apa. Este ”cod portocaliu” de inundații până joi și ”cod galben” până sâmbătă.

  • Ploieştiul este un oraş.. sufocat de gunoaie! Angajaţii companiei care se ocupă de colectarea deşeurilor sunt în grevă şi nimeni nu mai strânge mizeria de pe străzi şi nici nu u mai goleşte ghenele. Primarul a aplicat firmei deja 45 de amenzi de peste 100.000 de lei, iar contractul urmază să fie reziliat.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1