Poliţistul-pedofil a mărturisit: «I-am mângâiat şi i-am pupat»

Ultima actualizare:

    Eugen Stan a fost reţinut ieri seară pentru 24 de oreFoto: Inquam Photos
Eugen Stan a fost reţinut ieri seară pentru 24 de oreFoto: Inquam Photos

Cine se gândea că pedofilul care a agresat doi copii în Capitală ar putea fi agent de poliţie? Nimeni! Toată poliţia din Bucureşti era în alertă şi-l căuta pe individ peste tot. Numai într-un birou al Brigăzii Rutiere, nu. Acolo s-a întors la serviciu, ieri, după weekend, Eugen Stan, care le-a mărturisit colegilor ce le-a făcut celor doi copii.

45 de ani, din Măgurele, judeţul Ilfov. Divorţat. Doi copii: o fată de 22 de ani şi un băiat de 18 ani. Agent de poliţie, la Brigada Rutieră a Capitalei, din 2010. Angajat al Minsterului de Interne, din 1990. Trecut cu brio peste toate testele psihologice, pe care le-a făcut din trei în trei ani, aşa cum fac toţi poliţiştii. Pe scurt, acesta este Eugen Stan, pedofilul care a cutremurat prin faptele sale o ţară întreagă.

Stan a fost cel mai căutat om din Bucureşti, weekend-ul trecut, după ce, vineri, a agresat sexual doi fraţi, o fetiţă de 5 ani şi un băieţel de 9 ani. Scena înfiorătoare, când Stan o sărută pe buze pe micuţă şi o pipăie, a fost înregistrată de camerele de luat vederi montate în lift şi în scara blocului. Imaginile i-au alertat pe poliţişti, dar şi pe oamenii obişnuiţi care au distribuit pe Internet imagini cu monstrul. Parcă intrase în pământ! Nimeni nu-l recunoştea pe individ. Totul până ieri dimineaţă, când Poliţia a făcut un anunţ năucitor: pedofilul e agent de poliţie la Brigada Rutieră a Capitalei! 

Potrivit autorităţilor, Stan a lucrat din 1990 ca agent comunitar, apoi a intrat în Jandarmerie, la Unitatea Specială de Pază şi Protecţie. Mai exact, a fost în dispozitivul de pază al Parchetului General, unde, se pare, primea tot timpul calificative slabe din cauza comportamentului său neadecvat. În 2010, Stan a fost transferat la Brigada de Poliţie Rutieră. „Fără examene suplimentare. Aşa au fost transferaţi atunci în Poliţie aproximativ 3.000 de jandarmi. Poliţia avea deficit de personal, aşa că toţi cei care au optat să lucreze în Poliţie au fost acceptaţi fără vreo testare suplimentară. A lucrat ca şofer al lui Emanuel Rene Vornicu”, au explicat surse din poliţie, pentru sursazilei.ro.

În faţa poliţiştilor care l-au reţinut şi l-au anchetat ieri ore în şir, Eugen Stan şi-a recunoscut faptele: „Nu le-am făcut niciun rău (n.r. copiilor). Doar i-am mângâiat şi i-am pupat, pentru că eu iubesc copiii”.

„Îl aveam în atenţie încă de sâmbătă, după ce am fost sesizaţi de unii dintre colegii lui. Aveam nevoie de confirmări suplimentare, de asta am mai aşteptat până să-l ridicăm. Bănuim că a mai agresat şi alţi copii. Ar fi fost autorul unui incident similar cu acela din Drumul Taberei şi în 2012. În plus, în 2015, o femeie l-a acuzat că ar fi agresat-o, iar Stan a fost agresat, la rândul lui, de soţul acesteia”, au mai declarat surse din rândul anchetatorilor. 

Până să divorţeze, Stan locuia în Măgurele, culmea, chiar în apropierea unei grădiniţe. În prezent, el locuieşte împreună cu iubita sa, asistentă medicală, în localitatea Cornetu, având, însă, închiriat şi în Bucureşti un apartament.

Surprins de camerele video în timpul agresiunii

  • Procurorii criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, ieri, reţinerea pentru 24 de ore a lui Eugen Stan, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de agresiune sexuală. De asemenea, ei l-au dus, ieri seară, pe Stan la domiciliu pentru percheziţii.
  • Potrivit procurorilor, în ziua de 5 ianuarie, în intervalul orar 10:10-10:55, în incinta unui bloc din cartierul Ghencea (Sectorul 6), în  lift şi pe palierul etajului 8, Eugen Stan a pupat-o pe obraji, pe gură şi în zona abdominală şi i-a pus mâna în zonele intime unei fetiţe în vârstă de 5 ani şi l-a pupat pe obraji  pe fratele acesteia, în vârstă de 9 ani.


    Înregistrarea din lift
Înregistrarea din lift
  • Când au scăpat, copiii le-au povestit părinţilor ce au păţit, iar aceştia au depus o plângere la Secţia 22 din Capitală.
  • Aproape trei sute de poliţişti au fost mobilizaţi, în ultimele zile, pentru căutarea lui Stan şi au fost date publicităţii imagini cu acesta, surprinse de camerele video din bloc. De asemenea, poliţiştii au găsit şi alte camere de supraveghere care l-au surprins pe bărbat.
  • Duminică după-amiază, colegii lui Stan l-au denunţat pe acesta, după ce el le-a mărturisit fapta, iar, ieri dimineaţă, individul a fost predat poliţiştilor.

Mama copiilor: «Ar trebui omorât»


    Mama copiilor spune că băieţelul e mai afectat. Eugen Stan, în scara blocului
Mama copiilor spune că băieţelul e mai afectat. Eugen Stan, în scara blocului

Când a auzit că pedofilul a fost prins şi că acesta este poliţist, mama copiilor agresaţi a spus că, într-un fel, se simte uşurată: „Nu mai pot, tremur toată, m-a luat inima. Sunt şi fericită, şi supărată că l-au prins aşa greu, dar e bine că l-au prins. Fetiţa este bine, băiatul este traumatizat. Nu mai au acces la televizor. Copiii sunt bine, băiatul a rămas traumatizat, nu vrea să facă nimic, vrea să stea în casă. Vom merge la Protecţia Copilului pentru consiliere psihologică. Un comportament schimbat văd doar la băiat. Este mai timid, mai fricos ca înainte. Băiatul este conştient de ce s-a întâmplat. Mi-a spus că, dacă avea o putere în momentul acela, când a ridicat-o pe balustradă, pe geam, simţea că n-are putere să-l lovească, să-i facă ceva s-o apere pe fată”. Întrebată ce pedeapsă crede că ar merita agresorul, mama copiilor a spus că, în opinia sa, ar trebui omorât.

Ministrul de Interne aşteaptă explicaţii de la conducerea Poliţiei


    Carmen Dan, Ministrul Afacerilor Interne
Carmen Dan, Ministrul Afacerilor Interne

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, aşteaptă explicaţii până mâine de la conducerea Poliţiei Române în legătură cu testările psihologice la care a fost supus Stan, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog. Ea a mai spus că „timp de 48 de ore, conducerea MAI a evitat să intervină şi să comenteze în vreun fel stadiul investigaţiei pentru prinderea agresorului din sectorul 6. Conducerea ministerului a avut deplină încredere în echipa care a lucrat la acest caz. Există deja o mare tensiune, iar ministrul Afacerilor Interne nu a dorit ca printr-o ieşire publică în primele ore ale anchetei să pună o presiune în plus pe echipa de investigatori. În aceeaşi măsură, ministrul apreciază atitudinea poliţiştilor de la Brigada de Poliţie Rutieră care l-au recunoscut pe agresor şi au anunţat echipa de investigatori”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net