Poliţiştii care le-au prins pe criminalul de la Săpoca: «Portarul era fugărit de un pacient cu o bară metalică»

p14-5-1-5col-politistii.jpg

Agenții care au prins criminalul sunt de la Postul de Poliție Rurală Costești
Citeste tot despre: 

Marian şi Iulian, cei doi poliţişti care l-au încătuşat pe Nicolae Lungu, criminalul de la Săpoca, au crezut că acesta a spart doar un geam şi vrea să fugă din spital. După ce l-au pus la pământ au aflat de la personalul medical că pacientul pe care îl încătuşaseră în curte tocmai omorâse patru oameni şi rănise grav alţi nouă bolnavi.

Marian Fetic şi Iulian Mihai sunt poliţiştii care au pus capăt episodului extrem de violent care a dus la moartea a cinci pacienţi de la psihiatrie şi rănirea altor opt.

p24-5-2.2col-spital.jpg

Aici a fost prins criminalul în timp de încerca să evadeze

La trei ore după miezul nopţii, aceştia tocmai intraseră pe poarta spitalului din Săpoca pentru a preda un scandalagiu în stare de ebrietate.

“Am coborât din maşină, pentru a solicita portarului să ne deschidă. Am auzit apoi un zgomot de la un geam spart, după care l-am văzut pe portar alergând şi un bolnav pe urmele lui, care agita o ţeavă metalică. Am crezut că persoana respectivă a spart geamul pentru a părăsi unitatea medicală. Atunci nu m-am gândit că acesta comisese crimele despre care am aflat ulterior”, a declarat pentru adevarul.ro, ag. şef pr. Marian Fetic, de la postul Costeşti.

«A spus câteva cuvinte, însă nu era coerent»

Pacientul a fost somat verbal de agenţi, fără uz de armă, apoi imobilizat şi încătuşat, cu mari eforturi, după ce în ajutor a sărit portarul unităţii medicale, care şi-a întrerupt fuga şi s-a întors să sprijine capturarea criminalului.

p35-646x404.jpg

Victoria Mihalașcu era managerul Spitalului Săpoca din 2017
Foto: Sanatateabuzoianan.ro

Stativul pentru perfuzii avea sânge pe el, spun poliţiştii. “A spus câteva cuvinte, însă nu era coerent. Consider că se putea întâmpla şi ceva mai rău. A fost vorba de secunde. Totul s-a derulat cu mare rapiditate”, a declarat şi ag. Iulian Mihai.

Luni a mai murit o femeie de 88 de ani

Cinci persoane au murit şi opt sunt rănite, după ce un bărbat de 38 de ani, cu sevraj etilic, a atacat cu stativul de la perfuzii pacienţii din două saloane ale Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca, judeţul Buzău. Cea de a cincea persoană, o femeie de 88 de ani, a murit ieri, la Spitalul Floreasca din Capitală.

p44-5-3-2col.jpg

Sorina Pintea nu crede că evenimentele care au rănit grav 13 oameni au durat doar un minut

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că managerul Spitalului Săpoca, Viorica Mihălaşcu, a demisionat. În plus ea a spus că nu crede că evenimentele au durat ”un minut şi ceva” cum a relatat managerul demisionar de la Spitalul Săpoca. ”Nu aveau practic cum să se petreacă atât de repede”, susţine ministrul Sănătăţii. Totodată, Ministerul Sănătăţii va face plângere penală împotriva angajaţilor care au fost în tura de noapte când s-a produs atacul criminal de la Spitalul Săpoca şi care au dat dovadă de o crasă neglijenţă.

Sorina Pintea, impresionată de cea văzut la Psihiatrie

Demnitarul a vizitat luni o secţie exterioară a Spitalului Săpoca, de la Cojasca, unde sunt ţinuţi ”pacienţii de Cod Penal” şi a rămas şocată de această lume.

”Am văzut rapoarte, am citit statistici, dar este greu să-ţi imaginezi ce se întâmplă aici dacă nu vii în astfel de locuri. M-a impresionat foarte mult ce mi-a spus un medic, pacienţii aceştia rămân internaţi, supraaglomerează practic aceste secţii şi cred că un aparţinător la 160 de pacienţi vine să-i vadă. Este o realitate şi cred că ar trebui să lăsăm puţin ipocrizia la o parte pentru că şi aceştia sunt ai noştri”, a afirmat ea, conform news.ro.

Pintea a spus că există şi stative pentru perfuzii noi, din materiale mai uşoare şi mai uşor de manevrat şi în astfel de locuri ar trebui folosite mai mult acestea.

p54-5-4-2col.jpg

Sorina Pintea nu crede că evenimentele care au rănit grav 13 oameni au durat doar un minut

“Corpul de Control va începe verificarea spitalelor pentru măsuri de siguranţă, vom convoca şi o şedinţă a Comisiei de psihiatrie şi câteva organizaţii non-guvernamentale pentru a putea promova cât mai repede modificările legislative care ne-au fost propuse şi care consider că sunt benefice, apoi vom începe o evaluare a funcţionării consiliilor de administraţie în primul rând la spitalele de psihiatrie din ţară, încă o dată reevaluarea normării cu personal, pentru că aşa cum spuneam sunt spitale la care s-au aprobat un mare număr de posturi şi nu s-a întâmplat nimic. Vreau să văd exact ce, de ce”, a adăugat Sorina Pintea.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1