Poliţişti acuzaţi de luare de mită. Aveau tarife stabilite pentru abateriile şoferilor

p14-1-3col-anghel-valentin-2.jpg

Agenţii Valentin Anghel şi Ionuţ Olteanu primeau şpagă şi pe datorie
Citeste tot despre: 

Doi agenţi de la postul de poliţie al comunei Ciucurova (judeţul Tulcea), arestaţi anul trecut pentru lua­re de mită, urmează să fie judecaţi. Ei au fost prinşi chiar când luau bani de la şoferi pentru a nu-i amenda când aceştia greşeau. Iată “monitorul şpăgilor”!

Valentin Anghel şi Ionuţ Olteanu sunt acuzaţi de luare de mită în formă continua­tă şi fals intelectual. Când procurorii DNA au intrat pe fir, cei doi aveau deja tarife stabilite pentru abaterile şoferilor, potrivit adevarul.ro.

O depăşire pe linie continuă îl costa pe contravenient 150 de lei, echiparea cu cauciucuri necorespunzătoare a maşinii era taxată cu o şpagă de 50 de lei, lipsa unui ITP la o remorcă şi a certificatului de înmatriculare „costa” 100 de lei.
Valentin Anghel lua mită şi şampanie în schimbul „iertării” unui şofer care a depăşit viteza legală în localitate. Poliţistul  a primit şi 100 de euro de la fiica unui conducător auto prins că circula prin comuna Ciucurova fără poliţă RCA.

Luau mită şi «pe caiet»

Agentul Anghel închidea ochii la contravenţii şi pe datorie. Anul trecut l-a iertat pe un şofer care avea probleme la sistemul de semnalizare a maşinii în schimbul promisiunii acestuia că-i va „aduce ceva”. Iar acel „ceva” s-a materializat a doua zi sub forma unei atenţii de 250 de lei.

p24-2-2col-armeanu-ionut.jpg

Poliţistul Ionuţ Armeanu de la RAR lua şpagă pentru defecţiunile tehnice

Valentin Anghel este acuzat în 19 fapte de luare de mită.  Una dintre şpăgi, din anul 2017, a constat într-o oaie adusă de un şofer care circulase cu o Dacia Supernova cu defecţiuni tehnice. Colegul de post al lui Anghel, agentul Ionuţ Olteanu, este acuzat şi el în şase cazuri de luare de mită.

Cu relaţii la «permise« şi la RAR

Ancheta ofiţerilor DGA Tulcea s-a extins de la cazurile în care cei doi poliţişti din Ciucurova luau mită de la şoferi, la alte cazuri de cumpărare de influenţă şi complicitate la darea de mită. De exemplu, în acelaşi dosar mai este trimis în judecată  Ionuţ Armeanu, agent în cadrul Serviciului de Permise de Conducere din Tulcea. El încasa 900 de lei, prin intermediul lui Valentin Anghel, ca să dea mai uşor permisul de conducere.

Tot în acest dosar este cercetat şi inginerul Florin Sărăţeanu, de la Registrul Auto Român (RAR) Tulcea, care participa la controalele efectuate în trafic şi împărţea cu poliţistul Valentin Anghel mita pe care o primea acesta. Inginerul RAR primea între 50 şi 100 de lei pentru a nu constata nereguli tehnice.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1