Poiana Brașov, sub „asediul” turiștilor. Stațiunea a fost weekendul acesta un furnicar de oameni

munte-inquam-photos_4.jpg

coadă la telegondola din Brașov
Așa a arătat sâmbătă Poiana Brașov! La telegondolă s-au format cozi uriașe
Foto: Inquam Photos

Iarnă ca-n povești, zăpadă perfectă pe pârtiile de schi, peisaje superbe – de asta au avut parte românii care au ieșit zilele acesta într-o mini-vacanță la munte. Bucuria are, însă, și un preț, iar acesta constă, ca de obicei, în cozi nesfârșite, aglomerație, haos.

Weekendul acesta, pandemia pare că și-a luat vacanță. Cel puțin așa au considerat miile de turiști care au dat năvală pe pârtiile de la munte. Stațiunile au arătat ca în vremurile bune pe când nu se auzise de COVID-19.

munte-inquam-photos_6.jpg

pârtia din poiana Brașov
Pârtiile au arătat ca un adevărat furnicar
Foto: Inquam Photos

Într-adevăr, afară, în aer liber, te poți bucura de zăpadă și de natură fără niciun risc de contaminare. Dar mai multe semne de întrebare ni le ridică imaginile incredibile de la telegondola din Poiana Brașov, surprinse sâmbătă, 16 ianuarie. Sute de oameni s-au îngrămădit la o coadă întinsă pe zeci de metri, mulți fără mască de protecție, uitând complet de normele de distanțare. Nu par deranjați de aglomerație, nici de timpul de așteptare. Peisajul e atât de frumos, încât nimic nu le poate strica bucuria. „Stau de 40 de minute. Ce să facem, dacă altă opțiune nu avem”, spune un iubitor al sporturilor de iarnă, la Digi24.

Nimic nu a putut strica entuziasmul turiștilor

munte-inquam-photos_1.jpg

Coloană de mașini la intrarea în Poiană
La intrarea în Poiană, coloana de mașini se întindea pe 2-3 km
Foto: Inquam Photos

Nebunia a început încă de vineri după-amiaza, în trafic. DN1 a fost înțesat de mașini, iar turiștii au fost nevoiți să se înarmeze cu multă răbdare, căci călătoria până la destinație a durat ore bune. Iar de sâmbătă dimineața, aglomerația s-a mutat pe pârtii. Unii s-au dat cu săniuțe, colace, alții, schiori profesioniști, au ales trasee prin pădure, unde zăpada s-a așternut în strat gros.

drumetie.jpg

turiști în drumeție pe munte
Agenții de turism specializate în drumeții pe munte au organizat excursii de o zi, în cadrul cărora turiștii parcurg pe jos trasee superbe, prin păduri și sate pitorești
foto: DCR Adventures

Primăria Brașov a anunțat că toate pârtiile din Poiană sunt deschise. „Starea lor este foarte bună, mai ales că în ultimele zile au fost temperaturi negative și ninsori abundente. Stratul de zăpadă are o grosime de 50 de centimetri, iar acum, pe domeniul schiabil, se înregistrează -12 grade”, a declarat sâmbătă pentru bzb.ro purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea. Și pe Valea Prahovei sunt deschise toate pârtiile, mai puțin cele de mare altitudine din Sinaia, unde a bătut vântul.

munte-inquam-photos_5.jpg

Sute de persoane au așteptat răbdătoare la coadă la telegondolă
Sute de persoane au așteptat răbdătoare la coadă la telegondolă
Foto: Inquam Photos

Optați pentru rute alternative, la întoarcerea acasă!

Din păcate, finalul vacanței va sta tot sub semnul aglomerației, la întoarcerea spre casă. Polițiștii recomandă șoferilor care revin duminică în București să ia în considerare folosirea rutelor aternative. Pentru DN1 Brașov – Ploiești – București se poate folosi ca alternativă DN1A Brașov – Cheia – Ploiești – A3 – București; sau DN 73 Râșnov – Câmpulung – Pitești – A1 – București: ; sau DN 71 Sinaia – Târgoviște – București.

Se anunță ger în toată țara

România este, în această perioadă, sub atenționare meteo de ger. ANM avertizează că până miercuri dimineața vremea va fi deosebit de rece, în special noaptea și dimineața. Temperaturile minime se vor încadra, în general, între -18 și -10 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane. În cele din estul Transilvaniei sunt anunțate sub -20 de grade. Ziua, maximele se încadrează între -10 și 0 grade Celsius. În condiții de ger, ninsorile vor fi pe arii restrânse și slabe cantitativ.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1