Poftiţi în trenul cu duş la vagonul de dormit

Ultima actualizare:

    Nu e interiorul unui avion, ci doar al unui vagon
Nu e interiorul unui avion, ci doar al unui vagon

V-aţi săturat de vagoanele vechi şi de mirosul insuportabil de la toalete? Acum puteţi călători ca în Occident, la un preţ cumsecade. Vagoanele noi ale unei companii private sunt dotate cu mobilier modern, climatizare şi internet. Cei care îşi cumpără bilet la vagonul de dormit primesc un sandviş, o cafea şi apă minerală.

O nouă lovitură pentru bătrâna companie CFR, care le oferă oamenilor, pe multe trasee, călătorii de coşmar! Concurenţa pe şine se ascute, pe măsură ce apar noi companii private. Astfel, o călătorie de la Timişoara la Bucureşti, care depăşeşte zece ore, poate fi mult mai plăcută. Compania privată Astra Trans Carpatic a introdus vagoane nou construite, după standarde occidentale. Societatea arădeană Astra Vagoane Călători realizează şi vinde asemenea vagoane unor ţări precum Cehia, Germania, Austria sau Polonia.Compania Transcarpatic a pus în circulaţie, din luna decembrie a anului trecut, două garnituri a câte cinci – şase vagoane, care circulă între Arad şi Bucureşti, via Timişoara – Caransebeş –Turnu Severin - Craiova. Aceeaşi companie acoperă, de la sfârşitul anului trecut, şi ruta Bucureşti - Braşov.   

O garnitură standard e alcătuită dintr-un vagon de dormit, două vagoane cuşetă, un vagon de clasă compartimentat şi un vagon de clasă salon. Trenurile private pot fi suplimentate, în funcţie de biletele vândute. Biletele pentru trenurile Astra Trans Carpatic se cumpăra online de pe site, înainte de călătorie cu minimum o zi şi cu şi maximum 30 de zile. De asemenea, tichetele pot fi procurate de la casa de bilete din Bucureşti Nord şi Arad sau  de la personalul de tren, fără costuri suplimentare.   Studenţii au gratuitate la clasa a II-a, iar elevii şi pensionarii plătesc jumătate de preţ la clasa a II-a. Se oferă reduceri şi revoluţionarilor ori veteranilor de război.Vagoanele sunt dotate cu mobilier modern, climatizare, internet, sisteme electronice de informare a călătorilor sau facilităţi pentru persoanele cu mobilitate redusă, iar cei care îşi cumpără bilet la vagonul de dormit primesc un sandviş, o cafea şi apă minerală. Cei care călătoresc la cuşetă au inclus o cafea şi o apă minerală. Vagonul de dormit este dotat cu cabine de duş în compartiment şi la capete. Vagoanele sunt omologate pentru a circula pe reţeaua internaţională RIC. 


    Avantaj: un duş înainte de a coborî la destinaţie
Avantaj: un duş înainte de a coborî la destinaţie

Mai ieftin decât la CFR cu 17 lei la clasa I


    Trenul privat are cinci – şase vagoane, dar poate fi suplimentat
Trenul privat are cinci – şase vagoane, dar poate fi suplimentat

Un bilet Arad - Bucureşti costă 136 de lei la clasa I şi 88 de lei clasa a II-a. La vagonul de dormit, indiferent de distanţă, la preţul clasei se adaugă rezervarea - 140 de lei (cabină single lux), 118 de lei (cabină single), 70 de lei (cabină două persoane lux) şi 59 de lei (cabină două persoane), scrie adevarul.ro. Biletele pe aceeaşi distanţă la un tren operat de CFR Călători au următoarele preţuri: 153 de lei la clasa I, 103 lei la clasa a II-a.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net