Planul "Vacanța Mare" al lui Streinu Cercel a băgat spaima în populație. Ce spune Avocatul Poporului

Ultima actualizare:

    Avocatul Poporului, Renate WeberFoto: Inquam Photos
Avocatul Poporului, Renate WeberFoto: Inquam Photos

Planul lui Adrian Streinu Cercel se numește ”Programul VACANȚA MARE de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2/COVID 19” și a stârnit reacții virulente în toate mediile, însă cel mai greu a fost primit de familiile în care există persoane de peste 65 de ani. Avocatul Poporului solicită autorităţilor să liniştească populaţia în legătură cu informaţiile referitoare la izolarea acestei categorii.

Directorul Institutului Matei Balș, Adrian Streinu Cercel, consideră că bătrânii ar mai trebui izolați încă 3 luni după starea de urgență. În documentul respectiv e prevăzută, ca făcând parte din categoriile de risc, și grupa de vârstă de 40-65 de ani.

Avocatul Poporului solicită autorităţilor să liniştească populaţia şi să dea asigurări că măsuri precum cele vehiculate în spaţiul public referitoare la izolarea pentru mai mult timp la domiciliul a persoanelor de peste 65 de ani sau chiar la separarea acestora de familii nu vor fi adoptate în România.

Oamenii, disperați, au trimis sute de petiții

În ultimele două zile, la Avocatul Poporului s-au primit sute de petiţii, în care persoane în vârstă îşi exprimă temerea în legătură cu aşa-zisele planuri şi declaraţii ale unor oficialităţi din statul român privind îndepărtarea persoanelor de peste 65 de ani din familiile lor şi din locuinţele lor. (...) Avocatul Poporului solicită Preşedintelui României, Premierului şi Grupului de Comunicare Strategică să liniştească populaţia şi să dea asigurări că adoptarea unor astfel de măsuri de tip totalitarist nu vor fi niciodată o opţiune în România”, afirmă, într-un comunicat, instituția condusă de Renate Weber.

Avocatul Poporului precizează că această solicitare este adresată având în vedere rolul său de garant constituţional al drepturilor şi libertăţilor, precum şi seriozitatea temerii create de răspândirea în spaţiul public a posibilităţii de aplicare a unei măsuri care aminteşte mai degrabă de momente tragice ale istoriei decât de protejarea unei populaţii vulnerabile. Un alt argument este acela că Decretul privind instituirea stării de urgenţă şi cel de prelungire a acesteia interzic propagarea unor informaţii false şi obligă autorităţile la acţiune pentru a informa corect.

CITEȘTE AICI CE PRESUPUNE PLANUL "VACANȚA MARE" A LUI ADRIAN STREINU CERCEL

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net