Plaja din Mamaia s-a surpat! Sute de metri pătrați au fost înghițiți de mare

vremea_la_mare.jpg

plaja mamaia surpata
Prima etapă a proiectului de lărgire și consolidare a plajelor a costat 170 de milioane de euro, bani din fonduri europene
Foto: Arhiva Click!

Noua plajă din stațiunea Mamaia a început să se surpe la nici un an de la terminarea lucrărilor. Sute de metri pătrați au fost înghițiți de mare, iar eroziunea pare similară cu cea dinaintea lărgirii plajelor și montarea de diguri de protecție.

Autorităţile spun că fenomenul ar fi unul natural şi că s-a mai întâmplat. Totuşi încă din 2016 existau suspiciuni că lucrările s-au făcut de mântuială în acea zonă, relatează reporterntv.ro.

Marea a înaintat câțiva metri și a înghițit o suprafață destul de mare de plajă, în sudul stațiunii Mamaia. Este vorba despre porțiunea nouă de nisip câștigată în urma lucrărilor de extindere care s-au încheiat anul trecut. Plaja s-a surpat și continuă să o ia la vale. Purtătorul de cuvânt al Administrației Bazinale Apă Dobrogea Litoral spune că fenomenul este unul natural și care s-a mai întâmplat în trecut, potrivit sursei citate.

Cu toate acestea, încă de anul trecut au existat suspiciuni că lucrările de extindere a plajei, în speță zona de sud din Mamaia, ar fi fost făcute de mântuială. Constănțenii cred că firma care a câștigat licitația ar trebui trasă la răspundere. 

Administrația Bazinală Dobrogea Litoral a transmis că până la începutul verii utilajele instituției vor readuce plaja la forma inițială. Prima etapă a proiectului de lărgire și consolidare a plajelor a costat 170 de milioane de euro, bani din fonduri europene. 

loading...
Loading...