Pipera de Hunedoara. Palatele cu turnuleţe ale romilor, puse de Fisc sub sechestru

turnulete1.jpg

palate, romi, hunedoara
Palatele ţigăneşti din Hăşdat ar putea fi valorificate de Fisc
Foto: "Adevărul"

Disperare în rândul cele mai bogate familii de romi din Hunedoara! Acestea au fost somate să îşi achite datoriile către stat, iar multe dintre bunuri au fost sechestrate. Proprietarii palatelor cu turnuleţe sunt în proces cu Finanţele Publice şi riscă să îşi piardă averile dobândite ilegal.

Simt în spate răsuflarea fierbinte a Fiscului! Proprietarii caselor impunătoare din zona Hăşdat a Hunedoarei au viaţă grea. Lucian Heiuş, directorul general al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) Timişoara, a declarat că printre cei vizaţi de controale s-au aflat şi romii din zona Hăşdat a Hunedoarei, unde în ultimii ani au fost construite în jur de 50 de palate cu turnuleţe. „Primele acte care s-au făcut pe acest control al averilor au fost pentru persoane din municipiul Hunedoara, cu nişte case mari, la ieşirea spre Hăşdat. Suntem în instanţă cu ei”, explică Heiuş. “Am stabilit câteva miliarde de lei vechi pe care trebuie să le plătească statului, dar ei nu au vrut. Vorbim de cetăţeni de etnie romă, cu care ne judecăm, cu sechestre puse pe bunuri. Încercăm să recuperăm banii de la ei sau să valorificăm aceste case cu turnuleţe. Cred că se pot valorifica şi ar putea să capete destinaţii mai interesante”, adaugă şeful DGRFP Timişoara.

turnulete2.jpg

palate, masini de lux, hunedoara
Curţile vilelor imense adăpostesc maşini de fiţe
Foto: "Adevărul"

Pipera de Hunedoara, cum îşi numesc romii cartierul de vile de la intrarea în oraş, a cunoscut o dezvoltare ameţitoare în ultimii ani. Zeci de palate au fost construite sau se află în diverse stadii de construcţie, într-o zonă care încă uimeşte prin contrastele sociale. Turiştii care se opresc pe marginea şoselei pot vedea aici clădiri cu trei etaje şi zeci de camere, cu porţi aurite şi garduri din marmură, învecinate cu bordeie de cărămidă sau de lut. Tot aici, în curţile întinse ale castelelor ţigăneşti, sunt parcate maşini de lux cu numere străine, estimate la câteva zeci de mii de euro, în timp ce pe uliţă trec căruţe trase de cai.

turnulete3.jpg

vile, romi, hasdat, hunedoara
Din cartierul romilor nu putea lipsi "Turnul Eiffel"
Foto: "Adevărul"

Multe dintre vilele romilor au fost construite fără acte, iar altele, aflate în construcţie, au o situaţie incertă. Afacerile cu fier de pe urma imensului combinat siderurgic al Hunedoarei, ajuns acum o ruină, şi apoi activitatea infracţională din Occident le-au adus venituri importante romilor.

Vezi galerie foto cu palatele ţigăneşti pe adevarul.ro!

 

 

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Gunoaiele i-au adus un loc pe treapta de sus a scării vieţii, dar gusturile l-au aruncat în spatele ei, la servitori. Celebrul Florian Walter, cel mai bogat strângător de deşeuri din România, are în oraşul Otopeni din judeţul Ilfov o casă copiată din filmele Disney. Click! a descoperit ciudatul imobil, de care râd copiii şi se minunează părinţii.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1