Piloții de la Ryanair intră în grevă. Când va fi perturbat transportul aerian

Ultima actualizare:

    Pilotii irlandezi intră în grevăfoto: captura digi24
Pilotii irlandezi intră în grevăfoto: captura digi24

Vești proaste pentru pasagerii curselor aeriene low-cost ale companiei Ryanair. Piloţii angajaţi direct de companie vor fi în grevă timp de 48 de ore, începând de joi 22 august, ora 00:01, perioadă ce coincide cu o mişcare socială anunţată deja de piloţii britanici ai Ryanair. Și la începutul lunii septembrie, tansportul aerian ar putea fi perturbat din cauza unei greve anunțate.

Piloţii irlandezi ai companiei aeriene low-cost Ryanair, nemulţumiţi de condiţiile salariale, vor organiza o grevă în zilele de 23 şi 24 august, conform informaţiilor anunţate miercuri de sindicatul acestora, Forsa, informează stirileprotv.ro.

Potrivit unui purtător de cuvânt al sindicatului irlandez, reprezentanţii piloţilor au înaintat în martie o serie de revendicări amănunţite, solicitând un nivel al salariilor “practicat în mod curent în sectorul aviatic comercial”. Nemulţumirile piloţilor vizau, de asemenea, pensiile şi condiţiile de muncă, dar negocierile cu conducerea companiei au eşuat.

Ryanair a ”înregistrat un profit important, în valoare de un miliard de euro anul trecut”, a precizat secretarul general al Forsa, Angela Kirk.

Săptămâna trecut, piloţii britanici ai Ryanair, membri ai sindicatului Balpa, s-au pronunţat în favoarea unei încetări a activităţii în zilele de 22 şi 23 august, precum şi în perioada 2-4 septembrie. Revendicările lor vizează salariile, pensiile şi remuneraţia pentru perioada de maternitate.

Compania Ryanair s-a văzut confruntată în Europa cu un curent de proteste şi greve din partea angajaţilor privind condiţiile de muncă, la sfârşitul anului 2017, dar şi în 2018.

Pe 28 septembrie 2018, compania a anulat peste 100 de zboruri din cauza grevei.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timişoara, Bucureşti şi Craiova.

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net