Pfizer va reduce temporar livrările de vaccin anti-COVID în Europa. Care este motivul

Ultima actualizare:

    Vaccinul Pfizer, eficient și împotriva noilor tulpini de coronavirusfoto: Shutterstock
Vaccinul Pfizer, eficient și împotriva noilor tulpini de coronavirusfoto: Shutterstock

Pfizer urmează să reducă temporar livrările în Europa ale vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat împreună cu BioNTech, pentru perioada în care compania îşi îmbunătăţeşte capacitatea de producţie, au anunţat, vineri, compania şi Institutul Norvegian de Sănătate Publică (FHI).

„Pfizer ne-a informat astăzi că săptămâna viitoare ne vor livra cu 40% mai puține doze din cauza faptului că se fac ajustări în interiorul fabricilor pentru a crește capacitatea de producție. Țări precum Danemarca au o problemă pentru că nu mai pot asigura rapelul”, a declarat vineri seara, la Digi 24, Valeriu Gheorghiță.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, vineri, că directorul Pfizer i-a dat asigurări că toate dozele de vaccin contractate pentru primul trimestru vor fi livrate la timp. „Am primit, la fel ca mulți dintre voi, știrea că Pfizer a anunțat întârzieri în livrarea dozelor de vaccin. Imediat l-am sunat pe șeful Pfizer care mi-a explicat că este vorba despre o întârziere a producției în următoarele săptămâni, dar m-a reasigurat că toate dozele garantate pentru primul trimestru vor fi livrate în primul trimestru”, a declarat, într-o conferință de presă susținută la Lisabona, Ursula von der Leyen.

„Am primit acest mesaj astăzi, cu puţin înainte de ora 10:00 (9:00 GMT). Ne aşteptam la 43.875 de doze de vaccin de la Pfizer în săptămâna a 3-a (săptămâna viitoare). Acum se pare că vom primi 36.075 de doze”, a precizat, într-un comunicat de presă, FHI.

Vor fi afectate toate țările europene

Reducerea livrărilor este determinată de limitarea producţiei de către Pfizer astfel încât compania să îşi poată îmbunătăţi capacitatea de producţie la două miliarde de doze de vaccin pe an de la 1,3 miliarde în prezent, a precizat FHI. „Această reducere temporară va afecta toate ţările europene”, a notat FHI. „Deocamdată nu este clar cât va dura până când Pfizer va reveni la capacitatea maximă de producţie”, a adăugat instituţia.

„Deşi va avea un impact temporar asupra transporturilor la sfârşitul lunii ianuarie până la începutul lunii februarie, va oferi o creştere semnificativă a numărului dozelor disponibile pentru pacienţi la sfârşitul lunii februarie şi în martie”, se arată într-un comunicat al celor de la Pfizer.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net