Petiție pentru locuri de muncă. Șomajul a crescut îngrijorător în ultimele luni

Ultima actualizare:

    484.200 de români sunt șomeri și caută un loc de muncă
484.200 de români sunt șomeri și caută un loc de muncă

Petiție pentru locuri de muncă. Asociațiile din domeniu vor ca Ministerul Economiei să finanțeze cea de-a treia ediție a Start-up Nation sau unui program similar care să reducă efectele creșterii șomajului. Rata celor care au rămas fără un job a ajuns la 5,4% în iulie, potrivit ultimei statistici a INS.

România se confruntă cu o criză a locurilor de muncă fără precedent în ultimii ani. Numărul de şomeri a crescut în iulie pentru a şasea lună consecutiv, la 484.200 de persoane, cu 33% peste iulie 2019, atingând cel mai ridicat nivel din septembrie 2016, conform datelor INS.

Specialiștii din domeniu consideră că în această situație țara naostră are nevoie urgentă de programe și măsuri guvernamentale atât pentru redresarea economica și cât și pentru reintegrarea șomerilor pe piața muncii.

În urma consultarii a sute de antreprenori și zeci de organizații profesionale, s-a ajuns la concluzia că cea mai bună variantă pentru reducerea ratei șomajului, relansarea economică și crearea unor noi afaceri care să ia locul celor închise, este un program guvernamental de finanțare a start-up-urilor. 

Ce presupune Programul Start-Up Nation

”Programul Sart-Up Nation, ce presupunea finanțarea cu 200.000 lei a noilor antreprenori și care a reușit să creeze peste 48.000 de locuri de muncă, în urma celor două ediții implementate până acum de Guvern, este cea mai bună variantă în acest moment. Programul, demarat în 2017, a fost cel mai amplu program național de start-up din istoria României, în urma căruia peste 17.300 de antreprenori au demarat o afacere și au creat peste 64.000 locuri de muncă. Interesul acestui program este extrem de crescut, mai ales în rândul tinerilor, cu studii universitare li cei cu vârste în 31-45 de ani”, a explicat George Velcea, președinte Asociației Europeane a Tinerilor Intreprinzatori.

Relansarea Programului Start-Up Nation, cerută la Ministerul Economiei

Demersul de susținere a lansării unui nou program pentru Start-up-uri este susținut de peste 18 organizații profesionale, antreprenoriale și de tineret.

”Săptămâna viitoare, după ce vom strânge și mai mulți susținatori ai demersului, vom depune solicitarea și petiția la Ministerul Economiei. Puteți susține demersul, prin semnarea petiției disponibile la adresa: https://platforma-imm.ro/comunicare/”, a mai precizat Velcea.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/vesti-proaste-crescut-rata-somajului-barbatii-sunt-cei-mai-afectati

https://www.click.ro/news/national/91-dintre-companii-se-simt-afectate-de-criza-creste-rata-somajului-la-65-si-scad

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net