Peste 3.600 de copii diagnosticați cu Covid-19 în prima lună de școală. Când s-a înregistrat cea mai mare creștere

Ultima actualizare:

    Școala pe timp de pandemie ne obligă să respectăm reguli noiSursa foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea
Școala pe timp de pandemie ne obligă să respectăm reguli noiSursa foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

În prima lună de școală, 14 septembrie – 11 octombrie 2020, s-au înregistrat 3.631 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 la copii și elevi cu vârsta între 0 și 19 ani, potrivit datelor publicate de Ministerul Sănătății și analizate de Edupedu.ro. Numai în ultima săptămână au fost diagnosticate 1.283 de cazuri de Covid-19.

Totuși, în absența unor date oficiale, nu se știe câți copii s-au infectat la școală, câți acasă sau în alte medii, deci nu se poate estima rolul școlii în această creștere a numărului de cazuri.

Prima lună de școală este de departe perioada cu cea mai mare creștere a numărului de cazuri pentru grupa de vârstă 0-19 ani, de la debutul pandemiei.

În a patra săptămână de școală, 5-11 octombrie 2020, au fost 1.283 de cazuri de infectare la copii și tineri, majoritatea cu vârstă școlară și preșcolară. Astfel, creșterea a fost de peste 38% față de săptămâna precedentă, potrivit datelor oficiale analizate de Edupedu.ro.

Între numărul de cazuri din săptămâna 4 (5-11 octombrie) și numărul cazurilor înregistrate în prima săptămâna (14-22 septembrie) creșterea este de peste 93%.

Citește și:

Deschiderea școlilor. La câte cazuri de Covid-19 se suspendă cursurile într-o unitate de învățământ

Rata de îmbolnăvire s-a triplat față de săptămâna premergătoare școlii

Dacă în săptămâna premergătoare școlii, 7-13 septembrie, se înregistrau câte 78 de cazuri pe zi, în medie, această rată s-a dublat și triplat în a patra săptămână de școală, 5-11 octombrie.

În medie, în a patra săptămână de la deschiderea școlii, au fost 180 de cazuri pe zi, cu un minimum de 124 de cazuri pe 5 octombrie și un maximum 241 de cazuri sâmbătă, pe 10 octombrie. Diferența dintre prima și ultima zi a săptămânii a patra fiind de la simplu la dublu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net