Peste 100 de hoteluri de pe litoral aşteaptă turiştii după 1 iunie, când se deschid terasele

Ultima actualizare:

    Hotelurile din Mamaia așteaptă turiștii români începând cu 1 iuniefoto: Inquam Photos
Hotelurile din Mamaia așteaptă turiștii români începând cu 1 iuniefoto: Inquam Photos

Mai mult de 100 de hoteluri din staţiunile româneşti de la Marea Neagră s-au deschis sau urmează să se deschidă şi aşteaptă turiştii începând cu data de 1 iunie, când se vor deschide şi terasele.

”Faptul că reprezentanţii HoReCa au anunţat ieri, după discuţia cu premierul, că de la 1 iunie se deschid terasele restaurantelor, i-a determinat pe mulţi hotelieri de la mare să îşi pregătească deschiderea unităţilor începând cu această dată, pentru a putea primi turiştii”, arată Organizaţia Patronală Mamaia-Constanţa într-un comunicat.

Astfel, din datele Organizaţiei Patronale Mamaia-Constanţa (OPMCTA), peste 100 de hoteluri de pe litoral s-au deschis deja sau se vor deschide în jurul datei de 1 iunie.

Estimare: în prima săptămână din iunie vor fi la mare 10.000 de turiști români

Asociaţia estimează că în prima săptămână din iunie se vor caza pe litoralul românesc în jur de 10.000 de turişti români.

”Chiar dacă cele peste 100 de hoteluri cumulează circa 35.000 de locuri de cazare, organizaţia patronală estimează un grad de ocupare de 25-30%, ceea ce însemnă că 8.500-10.000 de turişti se vor caza în structurile clasificate de pe litoral în prima săptămână din iunie”, spun reprezentanţii Organizaţiei Patronale Mamaia-Constanţa.

Hotelurile au primit turiști și la sfârșitul săptămânii trecute

Ei spun că sunt şi acum hoteluri şi pensiuni deschise la mare care au primit turişti în acest weekend.

”Practic, deschiderea oficială a litoralului pentru turişti va fi la 1 iunie, deşi sunt şi acum hoteluri şi pensiuni deschise la mare care chiar au primit turişti în acest weekend. Aceştia au venit pentru scopuri de recreere - pescuit, kiting şi pentru activităţi sportive în aer liber. Cei mai mulţi au ajuns pe plajele din Mamaia, Vama Veche şi în Delta Dunării”, arată organizaţia.

Citește și:

De la 1 iunie s-ar putea redeschide terasele. Ludovic Orban a discutat cu reprezentanții HoReCa

Anca Nedea, directorul executiv al OPMCTA, a spus că majoritatea hotelurilor care se deschid au şi terase acoperite, unde se va servi masa. Chiar şi cele fără terasă vor putea primi turişti, pentru că la începutul lunii iunie majoritatea sejururilor includ doar micul dejun, care poate fi servit în cameră, în sistem de room service sau delivery. În paralel, vor fi deschise şi terasele restaurantelor independente de pe litoral.

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net