Perseide 2015: Spectacol impresionant pe cerul României VIDEO

Ultima actualizare:
Perseide 2015: Este recomandat să admiraţi ploaia de stele după miezul nopţii
Perseide 2015: Este recomandat să admiraţi ploaia de stele după miezul nopţii

Perseide 2015: În luna august, Pământul intră în cercul de meteori Perseide. Ploaia de stele poate fi observată începând de la data de 16 iulie, până la 24 august. Puteţi urmări acest spectacol inedit pe cer cu ajutorul unui instrument astronomic, dar şi cu ochiul liber.

Perseide 2015: Luna august este consideradă maximul acestui spectacol astronomic.  În zilele 11, 12, 13 şi 14 august puteţi observa cel mai bine această ploaie de meteori.

Perseide 2015: Scurt istoric

Perseide 2015: ploaia de meteori asociată cometei Swift-Tuttle are a primit acest nume datorită punctului de unde se crede că apar, respectiv din constelaţia Perseu, potrivit Wikipedia. Fenomenul stelelor căzătoare este arhicunoscut. Dâra luminoasă de pe cer este lăsată de o particulă de sub 1 mm diametru, care ia foc atunci când intră în atmosfera Pământului. Perseide 2015: Puteţi observa acest spectacol pentru o fracţiune de secundă, iar steaua căzătoare este denumită de astronomi meteor. Particula de praf care arde în atmosferă poată numele de meteroid, iar pietrele de dimensiuni mari, care uneori cad pe Pământ se numesc meteoriţi. Perseide 2015: fluxul acestor meteori se întinde de-a lungul orbitei cometei Swift-Tuttle. Norul de praf este constituit din particule lăsate în urmă de această cometă în timpul călătoriei sale. În zilele noastre, majoritatea prafului din nor are peste 1000 de ani.

Perseide 2015: Ora optimă pentru a observa ploaia de stele

Perseide 2015 este un fenomen extraordinar de popular, mai ales pentru că se produce în perioada vacanţelor
Perseide 2015 este un fenomen extraordinar de popular, mai ales pentru că se produce în perioada vacanţelor

Perseide 2015: Orice ploaie de meteori are o anumită perioadă în care este foarte activă şi un moment maxim, în care poate fi observată cel mai bine pe cer. Pentru Perseide,  maximul curentului va fi în noapţile 12, 13 şi 14 august, după ora 22.00. În această perioadă, puteţi observa cei mai mulţi meteori. Este recomandat să admiraţi ploaia de stele după miezul nopţii spre dimineaţă. Perseide 2015: acest fenomen astronomic se urmăreşte cel mai bine în locurile cu cer senin şi curat, lipsit de lumini artificiale. Din oraşele mari nu pot fi observaţi foarte mulţi meteori. Locurile cele mai bune pentru a admira ploile de stele sunt zonele de munte şi cele rurale. Perseide 2015: la apogeu, rata meteorilor atinge 60 pe oră, dar se pot observa chiar şi mai mulţi de atât, în unele zone.

Perseide 2015: cel mai cunoscut curent de meteori


    Perseide 2015 este un fenomen extraordinar de popular, mai ales pentru că se produce în perioada vacanţelorFoto: Getty
Perseide 2015 este un fenomen extraordinar de popular, mai ales pentru că se produce în perioada vacanţelorFoto: Getty

Perseide 2015: acesta este cel mai cunoscut curent de meteori mai ales pentru că are o activitate regulată, dar şi datorită faptului că a putut fi observat de cel puţin 2000 de ani. Pe lângă toate acestea, perioada de activitate a Perseidelor oferă condiţii optime de observare, mai ales pentru cei din emisfera nordică. Perseide 2015: În mişcarea sa pe orbită, Pământul intră în curenţii de meteori în aceleaşi zone, punctul lor maxim de activitate fiind într-o anumită perioadă a anului, în acest caz în august. Perseide 2015: nu s-au consemnat accidente legate de acest flux de meteori, cu excepţia anului 1993, atunci când Agenţia Spaţială Europeană a pierdut un satelit de comunicaţii, numit Olympus, ca urmare a coliziunii acestuia cu un meteori din curentul Perseide.

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net